Williams je izbor drugoga vozača uz Lancea Strolla za 2018. suzio na tri vozača, Felipea Massu, Roberta Kubicu i Paula di Restu, prenosi Autosport.

S obzirom da su mjesta u najjačim momčadima poput Mercedesa, Ferrarija, Red Bulla i Renaulta, a vrlo vjerojatno i McLarena, popunjena, Williams je trenutno najpoželjnije mjesto u Formuli 1 2018.

Unatoč padu forme u odnosu na 2014. i 2015. kada su završili treći u poretku, Williams je i dalje peta momčad u prvenstvu s najboljim motorima u Formuli 1 čije je tehničko vodstvo preuzeo dokazani stručnjak Paddy Lowe.

Uz Lancea Strolla, koji je napredovao u svojoj prvoj F1 sezoni i Williamsu donio pobjedničko postolje u Bakuu, Williams za 2018. razmišlja angažirati Roberta Kubicu, Paula di Restu ili zadržati Felipea Massu.

Kubica je ove godine vozio Lotus E20 iz 2012. i aktualni Renaultov R.S.17 na testu u Mađarskoj, a trebao bi nastupiti i na privatnom testu za Williams u tri godine starom FW36 iz 2014. s kojim je intenzivno testirao i Lance Stroll.

Ali kako je Renault iskoristio priliku i za 2018. angažirao Carlosa Sainza koji im je već neko vrijeme meta, Kubica je ostao bez mogućnosti da 2018. vozi za Renault.

Williams najprije želi ispitati Kubicine sposobnosti i usporediti ga sa svojim trenutnim vozačima, nakon čega će donijeti odluku hoće li ga angažirati uz Lancea Strolla.

Williamsov glavni sponzor Martini uvjetuje da jedan od vozača bude stariji od 25 godina zbog čega otpadaju neki drugi vozači poput Palmera, Ericssona i Wehrleina.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari siguran da će Imola odgovarati njihovom SF1000

Glavni trkaći inženjer Ferrarijeve F1 momčadi Matteo Togninalli uvjeren je da će konfigura…