Felipe Massa vjeruje da Williamsovi testovi Roberta Kubice i Paula di Reste u tri godine starom bolidu neće donijeti previše relevantnih informacija i kaže da to za njega ne mijenja situaciju.

Williams će za 2018. zadržati svoju mladu nadu Strolla koji uz to donosi i pristojan budžet, a s odlukom oko drugoga vozača ne žure nakon što su suzili izbor na Massu, Kubicu i di Restu.

I dok je Massa provjeren izbor koji već četvrtu godinu zaredom vozi za Williams, Kubica se nije utrkivao u Formuli 1 od 2010. nakon što ga je iz sporta udaljila ozljeda ruke u reliju početku 2011. dok je di Resta posljednju sezonu odradio 2012. u Force Indiji.

I di Resta i Kubica ove su godine isprobali aktualne F1 bolide u Mađarskoj, Kubica na testiranju s Renaultom, a di Resta u kvalifikacijama i utrci kada je mijenjao bolesnog Massu.

Ali Williams je pripremio i pojedinačne testove za Kubicu i di Restu u Williamsu FW36 iz 2014. kojega je intenzivno testirao i Lance Stroll. Testovi će se održati između VN Japana i VN SAD-a.

“Mislim da to za mene ništa ne mijenja, Williams 100% zna što mogu dati momčadi i čak i da testirate vozače s tri godine starim bolidima, oni su potpuno drukčiji.”

“Ne možete previše evaluirati rezultate.”

“Ja uživam i dajem sve od sebe, ne znam što će biti iduće godine. Imam prilično veliku želju odraditi još jednu sezonu, mislim da to mogu sjajno odraditi i dati puno momčadi.”

“Ali ja ne odlučujem, momčad odlučuje. Dao sam puno ovoj momčadi, Formuli 1 također, a ako su ljudi sretni ostat ću.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari siguran da će Imola odgovarati njihovom SF1000

Glavni trkaći inženjer Ferrarijeve F1 momčadi Matteo Togninalli uvjeren je da će konfigura…