Bivši Ferrarijev vozač Felipe Massa vjeruje da Ferrari nije pronašao način kako se nositi s ogromnim pritiskom pod kojim su se našli u borbi za naslov svjetskoga prvaka protiv Mercedesa, što ga je podsjetilo na posljednje godine koje je proveo u Maranellu.

Massa je u Ferrariju bio od 2006. do 2013., a najveć uspjeh ostvario je 2008. kada se, pomalo neočekivano, nametnuo kao glavni i jedini Ferrarijev kandidat za naslov prvaka iako je za momčadskog kolegu imao aktualnog prvaka Raikkonena.

Ferrari ove godine ima još bolji bolid nego 2017. kada su se nakon sušne 2016. vratili u borbu za pobjede i pole positione, ali zbog serije grešaka u režiji Sebastiana Vettela i pogrešnih procjena momčadi naslov za Lewisa Hamiltona i Mercedes sada je samo pitanje trenutka.

“Osvojili smo prvenstvo 2007,. i nakon 2008. Ferrari je počeo imati neke probleme, nikad više nisu osvojili naslov,” rekao je Massa za Autosport.

“Možda kad sam otišao iz Ferrarija 2013. osjećaj je bio sličan kakav imaju sad.”

“Postoji pritisak za pobjedama, a muče se održati taj pritisak na prihvatljivoj razini. Muče se raditi svoj posao na učinkovit način.”

“Mislim da su ove godine – iako ne kažem da su još izgubili naslov – možda izgubili bitku zbog nekih pogrešaka, možda jer pritisak osjećaju jače nego Mercedes koji ima puno manje pritiska.”

“Mercedes je osvojio sve posljednje četiri godine, to im značajno olakšava posao u odnosu na mjesto gdje morate pobijediti i šanse za pogrešku su vam veće.”

Brawn – Ferrari je uzdrmala Marchionneova smrt

Bivši Ferrarijev tehnički direktor Ross Brawn, koji danas radi za vlasnike Formule 1, smatra da je neočekivana Marchionneova smrt uzdrmala momčad jer su izgubili svoga vođu.

“Nema dvojbe da je šokantna smrt njihovoga vođe, Sergija Marchionnea, koji je bio tako snažna referenca za momčad, imala veliki utjecaj i to je potpuno razumljivo,” rekao je.

“Nakon što sam osjetio brojne krize dok sam bio u Ferrariju, znam da je sad vrijeme da ostanu zajedno, ujedinjeni i gledaju naprijed, a ne da se svađaju tko je kriv.”

“Vozači, inženjeri i menadžment svi zajedno pobjeđuju i gube, što je nepisano pravilo u svakom sportu, ne samo u F1. Svi u Maranellu to znau.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj …