McLarenova F1 momčad tek će 2024. imati sve što im je potrebno da bi se mogli nositi s najboljima i borili se za pobjede i naslove prvaka, ali svjesni su da će se dotad morati snaći s onim što imaju zbog zastarjele infrastrukture.

Nakon što su 2020. završili na trećem mjestu u poretku konstruktora, McLaren je ciljao zadržati istu poziciju i 2021. i smanjiti zaostatak za vodeće dvije momčadi Mercedesom i Red Bullom, ali ih je pobijedio značajno poboljšani Ferrari.

Osim što su smanjili zaostatak za vodećima, McLaren je 2021., uz pomoć Mercedesova motora, ostvario i prvu pobjedu i prvi pole position od 2012., a Norris je dio prvenstva bio treći u poretku vozača.

McLarenov CEO Zak Brown vjeruje da momčad financijski sad dobro stoji i da su u tijeku ključne promjene u insfrastrukturi, uključujući novi zračni tunel i novi simulator.

“Mislim da smo na pravom putu u svakom aspektu, imamo sve ljude na pravim mjestima koji su više manje posvećeni na duži rok, vozače, šefove, inženjere i dizajnere bolida,” rekao je Brown.

“Zaista sam sretan s našim ljudima, što je prvo i najvažnije.”

“Kao što svi znaju, prošle smo godine imali financijskih izazova i to smo riješili. Sad ulažemo maksimalne resurse kako bismo uhvatili zaostatak s našom tehničkom infrastrukturom i trošimo na granici budžeta [maksimalnih 140 milijuna dolara 2022. i 135 milijuna 2023.].”

“Zračni tunel je u fazi konstrukcije, imamo nove inženjerske kamione, a stiže nam i novi simulator.”

“Imamo puno ulaganja tako da smo financijski vrlo zdravi.”

“Želimo nastaviti svake godine dok nemamo infrastrukturu na mjestu, što nažalost neće biti do 2024. godine jer zračni tunel nećemo koristiti još 18 mjeseci i tad počinjete razvijati bolid za 2024.”

“Napravit ćemo najbolje što možemo s onim što imamo do 2024., a onda možemo reći da imamo sve što trebamo.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes predstavio novi bolid za 2024. F1 W15

Mercedes je posljednja momčad u nizu koja je predstavila novi F1 bolid za 2024. s kojim se…