McLaren na idućoj utrci u Rusiji planira isprobati ekstremne aerodinamičke postavke na svom F1 bolidu za 2018. kako bi pokušali riješiti dio problema s manjkom maksimalne brzine, potvrdili su sportski direktor Gil de Ferran i Fernando Alonso.

Jedna od glavnih slabosti McLarenova MCL33 je niska maksimalna brzina koja na sporim stazama poput Monaka i Singapura ne dolazi toliko do izražaja pa se Alonso uspio boriti s vozačima sredine poretka, a u Monzi su testirali neka rješenja koja bi trebala pomoći smanjenju otpora zraka.

Jedan od problema je i krivi odabir prijenosnih odabira u mjenjaču, koji se ne smiju mijenjati tijekom sezone, i koji nisu optimizirani za duge pravce, a McLaren će ideje za smanjenje otpora zraka isprobati i na Sochiju, stazi na kojoj se inače koriste srednje razine downforcea.

“Neke ideje koje smo testirali u Monzi i koje su nam pomogle u subotu bile su za smanjenje otpora zraka tako da ćemo njih primijeniti,” rekao je Alonso.

“Nadam se da će Rusija biti prva prilika da ponovno isprobamo te postavke,” komentirao je Alonso budući da u Singapuru nisu mogli isprobati te promjene zbog prirode staze koja zahtjeva maksimalan downforce bez previše brige za otpor zraka.

McLaren MCL33 rear wing rear end Parabolica Italian GP F1 2018 low downforce Photo McLaren

Gil de Ferran, novi sportski direktor McLarena, potvrdio je da momčad razmatra korištenje niskih aerodinamičkih postavki za Rusiju, ali kaže da još nisu odlučili o detaljima.

“Neću ići u detalje, uvijek pokušavamo dati sve od sebe i napredovati.”

“Pokušavamo donositi manja aero poboljšanja svaku utrku, ali to nije jedina stvar – istražujemo različita područja.”

“Kao što je Fernando rekao, u Monzi smo odlučili krenuti potpuno drukčijim smjerom i to je bilo dobro za takvu vrstu staze, a možda ćemo ponovno krenuti tim smjerom i u Rusiji.”

“Iako smo potpuno posvećeni bolidu za iduću sezonu, posao na trenutnom bolidu nije stao. Pokušavamo biti sve bolji, boriti se za bodove i poboljšati svoju poziciju u prvenstvu.”

Jedna od stvari koju je McLaren isprobavao u Monzi je i konfiguracija bočnih ploča stražnjega krila – uz već uobičajenu, razlomljenu varijantu sa slobodnom vertikalnom ekstenzijom gornjega, šireg dijela koju su ove godine kopirali Mercedes, Renault i Ferrari, isprobali su i inačicu koja stvara manji otpor zraka koja je izvedena iz jednoga dijela.

McLaren MCL33 rear wing endplate new
Nova konfiguracija bočnih ploča stražnjega krila
McLaren MCL33 rear wing endplate old
Stara konfiguracija bočnih ploča stražnjega krila
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgovorila Hamilltonu, Brawn – ‘Lako je misliti da je svijet protiv vas’

Trkaći direktor FIA-e Michael Masi kaže da Hamilton nije u pravu da ga suci žele zaustavit…