Šef McLarenove F1 momčadi Andrea Stella potvrdio je da će njegova momčad donijeti prvi paket poboljšanja ove sezone na idućoj utrci prvenstva u Miamiju, ali da je to tek prvi korak koji im je potreban kako bi smanjili zaostatak za vodećima.

McLaren je imao puno bolje otvaranje sezone nego prošle godine i nakon četiri utrke čvrsto drže treće mjesto u poretku konstruktora, a iako su u Kini očekivali lošiju formu zbog brojnih zavoja dugoga trajanja Norris i Piastri kvalificirali su se na četvrto i peto mjesto za nedjeljnu utrku.

“Za Miami ćemo konačno imati prvu rundu nadogradnji našega bolida”, potvrdio je Stella u Kini.

“Ove nadogradnje također će uključivati neke pokušaje poboljšanja degradacije guma pa ćemo pokušati vidjeti možemo li napraviti korak naprijed.”

“S obzirom na količinu poboljšanja koje bismo trebali donijeti kako bismo se približili nekima od naših konkurenata, rekao bih da trebamo više od jedne runde nadogradnji u smislu poboljšanja ponašanja guma.”

“Ali za sve, ovo je vrsta stalnoga razvoja. Nikada ne pretpostavljate da je to dovoljno dobro kada se radi o održavanju guma u pravom radnom području.”

“Iduća utrka svakako će biti zanimljiva iz aspekta guma. Posebno ako u Miamiju imamo visoke temperature kao što smo imali prije tako da bolid postaje prilično ograničen na stražnjoj osovini, puno je snažnih ubrzanja iz sporih zavoja.”

Norris i Piastri završili su šesti i sedmi u sprint utrci u Šangaju nakon što je Norris s pole positiona pao u poretku nakon duela s Hamiltonom u prvom zavoju.

Gledaj Formulu 1 ekskluzivno na Sport Klubu uz EON TV i Telemach.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

McLaren oprezan oko šansi protiv Red Bulla na drugim stazama

McLarenov šef momčadi Andrea Stella smatra da odnos snaga između McLarena i Red Bulla na V…