McLaren Honda očekuje oba bolida u Q3

Alonso McLaren Honda Hungarian GP F1 2017 Photo McLaren

McLaren Honda nakon ohrabrujućeg petka na Hungaroringu očekuje oba bolida u posljednjem dijelu kvalifikacija nakon što usporedbom podataka pronađu optimalne postavke svoga MCL32.

Mađarska je zbog deficita snage Hondina motora jedna od najboljih prilika za dobar rezultat McLaren Honde, a rezultati prva dva slobodna treninga potvrdili su da njihovom bolidu dobro leži zavojiti Hungaroring.

Momčad je na Alonsovom bolidu isprobala nekoliko novih dijelova, a nakon analize podataka optimalne postavke primijenit će na oba bolida.

“Bio je to dobar dan iako je u petak uvijek teško dobiti jasnu sliku, više manje smo gdje smo i očekivali biti,” rekao je Alonso.

“Ovdje smo nešto konkurentniji nego na posljednjih nekoliko utrka i činimo se u boljoj formi kako bi se potencijalno borili za Q3 i top 10 u utrci. Pazimo na svaki detalj, najmanje stvari čine razliku,” rekao je pobjednik VN Mađarske 2003.

Vandoorne je nastavio s dobrom formom s prošle utrke na Silverstoneu gdje je prvi puta u sezoni pobijedio Alonsa u kvalifikacijama i drugi puta u 2017. ušao u Q3 nakon Monaka.

“Kao i uvijek, vremena u sredini poretka vrlo su blizu pa će biti vrlo važno pronaći te male korake za sutra i poboljšati se,” rekao je Vandoorne.

“Na kraju treninga imao sam problem s MGU-H, ali nije važno jer je riječ o jedinici koja je na kraju svoga životnoga vijeka koju bi ionako promijenili prije kvalifikacija.”

“Osjećam se dobro u bolidu iako još uvijek nije 100% kako treba, ali siguran sam da ćemo napraviti korak naprijed.”

Vandoorne McLaren Honda Hungarian GP F1 2017 Photo McLaren
Photo: McLaren

Eric Bouller zadovoljan je što su oba bolida završila u top10 na oba treninga, ali posebno ga je oduševio Vandoorne koji je podigao razinu svoje vožnje.

“Njegove performanse pokazuju napredak kojega je u tišini ostvario na posljednjih nekoliko utrka, šteta što ga je prekinuo problem s MGU-H iako je riječ o staroj jedinici koja neće utjecati na njegov vikend,” rekao je Bouller.

“Pozitivno smo krenuli u vikend, ali imamo još puno posla ako želimo izvući maksimum iz našega paketa.”

Hondin šef Yusuke Hasegawa kaže da njihova forma trenutno ispunjava očekivanja koja imaju od ovakve staze.

“Ovdje smo došli po bodove i bio je to dobar start, Fernando je isprobao neke nove aerodinamičke dijelove i isprobao razne konfiguracije kako bi pronašao ravnotežu,” rekao je Hasegawa.

“Stoffel mu je vremenima bio blizu, ali morao je stati zbog problema s MGU-H kojega smo ionako planirali zamijeniti.”

“Očekujemo teške kvalifikacije u vrućim uvjetima, ali mislimo da imamo dovoljno potencijala da s oba vozača prođemo u Q3 u Mađarskoj.”

McLaren Honda je i dalje posljednja u poretku sa samo dva boda, tri boda iza Saubera.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton unatoč Mercedesovim problemima želi više zaustavljanja u boksu

Lewis Hamilton kaže da Formula 1 više ne bi trebala imati utrke sa samo jednim zaustavljan…