McLaren Honda predstavila MP4-31

2016 McLaren Honda MP4-31 Front end

2016 McLaren Honda MP4-31 Front Three Quarter no sponsor

Posrnuli div McLaren zajedno je sa svojim partnerom Hondom predstavio novi bolid za 2016. – MP4-31 s kojim će nastojati ostvariti znatno bolje rezultate nego u katastrofalnoj 2015.

Honda se 2015. vratila u Formulu 1 nakon šest godina izbivanja, a dočekala su ju izuzetno složena pravila o novom pogonskim jedinicama.

Novi bolid sutra će prvi isprobati svjetski prvak iz 2009. Jenson Button, a u utorak dužnost preuzima dvostruki svjetski prvak iz 2005. i 2006. Fernando Alonso.

“I dok ulazimo u drugu godinu partnerstva između McLarena i Honde, ostajemo ujedinjeni u našem cilju,” rekao je McLarenov CEO Ron Dennis.

2016 McLaren Honda MP4-31 Overhead No sponsor“Cilj je razvoj momčadi prema zajedničkoj ambiciju – pobjeđivanju.”

“Nećemo predviđati kad će pobjede doći, ali mogu bez ikakvog straha reći da je svaki član momčadi posljednjih mjeseci radio s nevjerojatnom predanošću.”

“Zato je razvojna krivulja MP4-31 preko zime bila vrlo strma i zato sam izuzetno ponosan na napore svoje momčadi.”

McLaren šasiju opisuje kao ‘inovativnu’, a njezin uspjeh najviše će ovisiti o Hondinoj RA616H pogonskoj jedinici koja je prošle godine bila ispod svake razine.

Šef Hondina motorsporta Yasuhisha Arai istaknuo je problematične dijelove koje su poboljšali na novoj pogonskoj jedinici.

“Promijenili smo kompresor i druge dijelove pogonske jedinice čime je naš koncept sazrio u odnosu na prošlu godinu,” rekao je Arai.

“Usredotočeni smo na testiranje uravnoteženosti bolida s novom šasijom i pogonskom jedinicom, a posebno ERS sustava, tijekom osam dana zimskih testiranja.”

“Ne znamo gdje točno stojimo dok ne završe ta dva testa, ali jedva čekamo vratiti se na stazu, skupljati podatke i inženjerima proslijeđivati povratne informacije.”

VOZAČI ODUŠEVLJENI

2016 McLaren Honda MP4-31 Side 2 no sponsor

McLaren je još prošle godine rekao da će novi MP4-31 zadržati ‘size-zero’ filozofiju prethodnika koja uključuje kompaktni stražnji kraj kako bi što više zraka prošlo oko bočnih stranica, preko difuzora i prema stražnjem krilu što poboljšava aerodinamičku učinkovitost.

Vozači Fernando Alonso i Jenson Button oduševljeni su izgledom i aerodinamikom novoga bolida.

mclaren-honda-mp4-31-rear-three-exhaust-pipes
Novi MP4-31 ima tri ispušne cijevi

“Nevjerojatna količina napornoga rada utrošena je u razvoj MP4-31 ove zime što me čini izuzetno ponosnim, a zato u novu sezonu ulazim još motiviraniji i s još više vjere u uspjeh,” rekao je Button.

“Aerodinamički detalji na bolidu izgledaju fantastično i zaista jedva čekam početak testiranja tih novih inovacija,” zaključio je svjetski prvak iz 2009.

I Alonso je pohvalio aerodinamiku novog MP4-31.

“Aerodinamički paket pokazuje fantastičnu posvećenost detaljima,” rekao je Španjolac.

“Cijeli bolid je prekrasan, vrlo je lijepo ukomponiran s aerodinamičke točke gledišta,” rekao je Alonso.

mp4-30-mp4-31-mclaren-f1-cars-2015-vs-2016-comparison

 

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren oduševljen najboljim startom testiranja u posljednjih nekoliko godina

Šef McLarenove F1 momčadi Andreas Seidl kaže da su imali najbolji početak predsezonskih te…