McLarenov tehnički direktor James Key pohvalio je odnos sa svojim novim dobavljačem motora Mercedesom, a otkrio je i kako napreduju promjene na novom bolidu zbog nove pogonske jedinice i kako stoje s razvojem aerodinamike s novim pravilima.

Nakon tri godine s Hondom i tri godine s Renaultom McLaren se vraća Mercedesovim motorima koje su koristili u prvoj godini hibridne turbo ere, a 2020. su završili na trećem mjestu što im je najbolji plasman od 2012. kada su također završili treći.

Bolidi će ove godine biti vrlo slični prošlogodišnjima jer moraju koristiti iste šasije, a ograničen je i skup područja na kojima momčadi smiju razvijati bolide zbog čega su svim momčadima dodijeljena po dva razvojna tokena.

McLaren će svoje tokene morati potrošiti kako bi prilagodio prošlogodišnju šasiju novom motoru, koji zahtjeva novi mjenjač i drukčija prihvatna mjesta na šasiji za motor, ali vjeruju da će im najbolja pogonska jedinica u Formuli 1 donijeti višestruke prednosti.

“Dobro stojimo, barem mislim,” rekao je Key za F1 Nation.

“Tu smo gdje bismo i očekivali da ćemo biti u ovo vrijeme godine unatoč očitim kašnjenjima koje smo imali ranije ove godine.”

“U normalnoj situaciji željeli bismo ranije krenuti s razvojem nego što smo mi krenuli, ali nismo mogli. Ali mislim da smo dobro uhvatili priključak.”

“Interakcija s Mercedesom bila je fantastična, bili su nam izuzetna potpora i prepoznali su činjenicu da imamo tako uzak vremenski okvir. Posljednjih mjeseci smo jako učinkovito surađivali s njima.”

“Mislim da smo tamo gdje smo i očekivali biti po pitanju instalacije motora i dijelova koje već izrađujemo.”

Nova pravila za 2021. uključuju uže dimenzije podnice ispred stražnjih kotača i kraće pregrade difuzora koje bi trebale donijeti smanjenje od oko 10% po pitanju razina downforcea uoči velike promjene promjene pravila 2022. koja će donijeti puno veće gubitke downforcea kako bismo imali bolje utrkivanje.

“Još uvijek radimo na tome iako su potpuna pravila za 2021. došla prilično kasno,” komentirao je Key McLarenov napredak s novim bolidom koji će se zvati MCL35M.

“Pomalo vraćamo downforce, bio je to prilično velik udarac u početku. Promjene na bočnim stranama podnice bit će prilično očite na bolidima za 2021., kao i mali difuzor, usisnici za hlađenje stražnjih kočnica – sve to utječe na kompleksnu aerodinamiku oko stražnjih guma i pokušavamo vratiti performanse što bolje možemo.”

“Napredujemo iz tjedna u tjedan, ali i dalje nas čeka još posla.”

Osim s Mercedesovim motorima, McLaren se za 2021. pojačao i s Danielom Ricciardom i sada u momčadi nakon dvije sezone ponovno imaju višestrukoga osvajača F1 utrka.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel i Stroll isprobali novi Aston Martin AMR21

Sebastian Vettel i Lance Stroll odvozili su prve krugove u novom Aston Martinovom F1 bolid…