McLaren hvali ‘nevjerojatnog’ Alonsa

Fernando Alonso China GP F1 2016

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier hvali Alonsovu ‘nevjerojatnu’ vještinu utrkivanja i kaže da ima savršen osjećaj što se u kojem trenutku događa u utrci.

Svakog pravog F1 navijača boli činjenica da je vozač poput Fernanda Alonsa u tako nekompetitivnom bolidu poput McLaren Honde MP4-31 jer je itekako poznato da Španjolcu dovoljan i vrlo dobar bolid da bi se borio za pobjednička postolja.

Alonso se 2015. pridružio McLarenu koji je ušao u novu eru s japanskim proizvođačem motora Hondom, a iako rezultati nisu bili ni blizu očekivanih Španjolac se u Woking vratio jer vjeruje u dugoročnu uspješnost ovoga projekta.

Eric Boullier, koji je u McLaren stigao iz Lotusa, ima ključnu ulogu u restrukturiranju McLarenove trkaće organizacije i hvali Alonsovu vozačku svestranost.

“On je kompletan vozač,” rekao je Boullier za Motorsport.

“Brz je u jednome krugu, a dovoljno je dobar da motivira cijelu momčad i vodi ju naprijed. A njegova vještina utrkivanja je nevjerojatna.”

“U utrci točno zna što se događa, kao da ima GPS u glavi.”

Boullier priznaje da je bilo trenutaka kada su Alonsove frustracije nekompetitivnošću bolida izašle na vidjelo, ali svjestan je da je to posljedica njegove želje za uspjehom.

“Ne možete očekivati da će biti sretan, nisam ni ja,” rekao je Boullier.

“Ovdje sam kako bih pobjeđivali. Želim imati šansu za pobjedu, kao i Fernando.”

Prije točno četiri godine – Alonsova utrka za pamćenje!

“Ni u jednom trenutku nisam pomislio da će otići prije isteka trogodišnjeg ugovora. Jer tako stvari ne funkcioniraju.”

“Pridružio nam se jer je vjerovao u ovaj projekt i to je najvažnija stvar.”

Alonso je nakon 8/21 utrke ove sezone 13. u poretku vozača s 18 bodova, dok je u 19 utrka prošle sezone skupio 11 bodova. Napredak je očit, ali još uvijek nedovoljan za vozača Alonsova kalibra i momčad McLarenovih ambicija.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA dodala gume ispred barijera gdje se Grosjean sudario

FIA i vodstvo staze Bahrain International Circuit dodali su gumene barijere ispred metalni…