McLaren je potpisao višegodišnji ugovor s proizvođačem duhanskih proizvoda British American Tobaco, bivšim vlasnicima momčadi BAR koja se 2006. preimenovala u Hondu.

British American Tobacco kupili su momčad Tyrrella 1997. i u F1 prvenstvo ušli 1999., a 2006. je momčad postala tvornička momčad Honde koja se povukla iz F1 na kraju 2008.

BAT je potvrdio da će se pojavljivati i na McLarenovim F1 bolidima u sezoni 2019., ali i izvan njih iako naglašavaju da će sve biti u skladu sa zakonom o zabrani reklamiranja duhanskih proizvoda.

Podsjetimo, i Ferrari je pod višegodišnjim ugovorom s Philip Morrisom koji se na njihovim bolidima od kraja 2018. pojavljuje pod logotipom ‘Mission Winnow’ koja predstavlja okretanje te tvrtke neduhanskih tehnologijama, ali lokalne vlasti u Australiji već su najavile protest protiv takvoga reklamiranja.

Partnerstvo McLarena i BAT-a bit će usredotočeno na ‘ubrzavanju transformacije BAT-ovih aktivnosti i uvođenja proizvoda sa smanjenim rizikom kako bi korisnici duhana i nikotina imali bolje sutra’.

“Želimo izraziti dobrodošlicu BAT-u u McLarenovu F1 momčad i poduprijeti njihove ambicije isporuke značajne i trajne promjene kroz inovacije,” rekao je McLarenov izvršni direktor Zak Brown.

“BAT-ova transformacija centralan je događaj ovoga partnestva i oduševljeni smo što možemo podijeliti svoje tehničko iskustvo i stručnost kako bismo ubrzali taj proces.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton vjeruje u Vettela – ‘On je poput teniskog velikana’

Lewis Hamilton još je jednom stao u obranu četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vett…