Charles Leclerc kaže da McLaren i Red Bull rade nešto čudno s korištenjem električne energije svoje pogonske jedinice i da su glavni deficit imali na pravcima, posebno u prvom sektoru gdje su imali manju brzinu uoči prvoga zavoja.

Leclerc je bio najbrži na oba slobodna treninga u petak, ali u kvalifikacijama nije imao brzinu Verstappena i vozača McLarena pa se kvalificirao na četvrto mjesto ispred momčadskoga kolege Sainza.

Iako je na početku druge dionice utrke na hard gumama izgledalo da je Leclerc brži od Norrisa i da bi ga mogao prestići, situacija se kasnije promijenila – Norris je pobjegao Leclercu i sustigao vodećega Verstappena.

Osvrćući se na subotu i nedjelju, Leclerc vjeruje da je glavni nedostatak SF-24 bila brzina na startno ciljnom pravcu prema zavoju Tamburello.

“Gledajući unatrag na jučerašnji dan, ponovno analizirajući kvalifikacije, mislim da smo zapravo izgubili sve na početku kruga, iz nekog razloga,” rekao je Leclerc nakon utrke.

“Imali smo malo drugačiju strategiju snage u usporedbi s McLarenom i Red Bullom i izgubili smo sve na potezu prema drugom zavoju.”

“Max je, povrh svega, imao zavjetrinu [u najbržem kvalifikacijskom krugu, od Hulkenberga].”

“Ovo je nešto što ćemo morati razmotriti jer, posebno na ovakvoj stazi, pozicija na stazi je apsolutno sve. A kada imate samo desetinku između Red Bulla, McLarena i nas, moramo sve napraviti savršeno.”

“Barem smo na postolju. Nevjerojatno je biti na postolju sa svim Tifosima ovdje, ali naravno da sam jako sretan samo kada pobijedim, što danas nismo baš uspjeli.”

“Bili smo vrlo brzi na početku na hard gumama. Počeo sam pritiskati kako bih pokušao pritisnuti Landa, ali kasnije su bili nevjerojatno brzi.”

“Naš tempo utrke je vrlo, vrlo jak. Ono što me čini optimističnim je to što sam, ako se osvrnem na podatke, mislio da gubimo u zavojima dva, tri, četiri, što bi se opet odnosilo na gume, ali nije bilo tako. Izgubili smo sve na pravcima, a oni rade nešto čudno s energijom, što se tiče motora, McLaren i Red Bull.”

“Moramo to razmotriti, ali ništa što nije moguće promijeniti. A kada to popravimo, mislim da imamo prave šanse vratiti se na najvišu stepenicu pobjedničkoga postolja.”

“Monako će, naravno, biti vrlo poseban, poseban kao ovdje u Imoli. Ima puno crvene boje i uvijek je nevjerojatno to vidjeti.”

Leclerc još uvijek čeka prvu pobjedu od VN Austrije 2022. dok je Sainz Ferrariju donio posljednje dvije pobjede u Singapuru 2023. i Australiji ove sezone.

Ali Leclerc je i dalje posljednji vozač koji je vodio u prvenstvu prije Verstappena koji je preuzeo vodstvo na VN Španjolske 2022. i od tada je konstantno na prvom mjestu u poretku vozača.

Gledaj Formulu 1 ekskluzivno na Sport Klubu uz EON TV i Telemach.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Kanada 2004. – Schumacher i Ferrari slave, Williams i Toyota diskvalificirani

Michael Schumacher na današnji je dan 2004. ostvario sedmu pobjedu na prvih osam utrka sez…