McLaren i Williams povukli žalbe na FIA-inu presudu Racing Pointu

Carlos Sainz, McLaren MCL35, comes in for a stop

McLaren i Williams povukli su svoje žalbe protiv FIA-ine odluke oko Racing Pointovog slučaja dok su Renault i Ferrari odlučili ostati pri svojoj odluci da se žale, baš kao i Racing Point koji se žali da je presuda preoštra.

FIA je kaznila Racing Point s 400 000 eura i oduzimanjem 15 bodova, a iako su prekršili sportski pravilnik jer su koristili stražnje usisnike za hlađenje kočnica inspirirane Mercedesovim dizajnom oni su u potpunom skladu s tehničkim pravilnikom pa ih i dalje mogu koristiti u ostatku sezone.

Iako su McLaren i Williams, uz Ferrari, Renault i Racing Point, uložili žalbu unutar propisana 24 sata od presude koja je stigla u petak, naknadno su odlučili da neće nastaviti s procesom.

“McLaren Racing neće se žaliti na odluku FIA-inih sudaca vezano uz Renaultov protest protiv Racing Pointa,” priopćili su iz McLarena za Autosport.

“Momčad podržava sudačke odluke i otkrića, a važno je da je FIA pokazala da će kršenja pravila biti istražena i kažnjena.”

“McLaren Racing je oduševljen što će FIA dodatno pojasniti sportska i tehnička pravila kako bi zaštitili Formulu 1 kao sport gdje su momčadi jasno definirane kao konstruktori i gdje se uklanja mogućnost da F1 prvenstvo uključuje bolide koji su kopije suparničkih.”

Williams je također izdao priopćenje u kojem objavljuju svoju odluku o povlačenju iz ovoga procesa.

“Nakon pažljivoga razmatranja Williams je odlučio da neće nastaviti s formalnom žalbom. Vjerujemo da FIA traži zabranu kopiranja za 2021. nadalje, što rješava naše brige oko toga problema i jača ulogu konstruktora unutar sporta, što je ključno za DNA Formule 1 i Williamsova uvjerenja i principe.”

Williams od 2014. koristi Mercedesove pogonske jedinice, a od 2021. koristit će ih i McLaren. Racing Point će se iduće godine zvati Aston Martin, ali će nastaviti koristiti Mercedesove pogonske jedinice, mjenjače i sve ostalo što smiju kupiti od druge momčadi.

Carlos Sainz, McLaren MCL35, comes in for a stop

Učitaj još iz 

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas pobjednik VN Rusije nakon dvostruke kazne za Hamiltona

Valtteri Bottas stigao je do druge pobjede ove sezone ispred Maxa Verstappena u Red Bullu …