McLaren ima nekoliko kandidata za VN Monaka

Jenson Button McLaren Honda MP4-31 Monaco GP F1 2016 top view Foto McLaren

Momčad McLaren Honde ima nekoliko mogućnosti za Alonsovu zamjenu na VN Monaka nakon što su objavili da će dvostruki svjetski prvak u to vrijeme nastupati na 500 milja Indianapolisa.

Alonso će u svom prvom nastupu na ovalu voziti za momčad McLaren Andretti Autosport koja će nastupati s jednim bolidom s Hondinim motorom.

Andretti Autosport prošle je godine osvojila Indy 500 kada je slavio debitant Alexander Rossi, bivši F1 vozač Marussije.

“Još nismo odlučili oko Fernandove zamjene, ti razgovori su u tijeku,” rekao je McLarenov izvršni direktor Zak Brown u Bahrainu.

“Imamo nekoliko mogućnosti i objavit ćemo o kome je riječ kad budemo znali.”

Kad su ga novinari upitali hoće li test u Bahrainu, dva dana nakon utrke, utjecati na odluku o Alonsovoj zamjeni, Brown je uputio na McLarenovog trkaćeg direktora Erica Boulliera.

“To je odluka Erica Boulliera, on još nije tu [u Bahrainu].”

“Vjerujem da će Stoffel biti dosta vremena u bolidu [na testiranju].”

Alonso će na Indyju 500 nastupati kako bi pokušao osvojiti trostruku krunu motorsporta – VN Monaka već je osvojio dvaput pa su mu preostali još Indy 500 i 24h Le Mansa.

“Žao mi je što propuštam Monako, to je sjajna utrka, meni najdraža u kalendaru,” rekao je pobjednik VN Monaka 2006. i 2007.

“Posljednjih godina smo s paketom koji imamo tamo ostvarivali najbolje rezultate u sezoni.”

“Nažalost, ta se utrka podudara s Indyjem 500 i siguran sam da će zamjena odraditi dobar posao.”

Logičan kandidat za Alonsovu zamjenu u Monaku je Jenson Button koji se povukao na kraju prošle sezone i koji je ugovorom vezan kao savjetnik i zamjenski vozač još od rujna prošle godine.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Perez dobio zeleno svjetlo za nastup na VN Španjolske

Sergio Perez nastupit će na idućoj utrci u Španjolskoj nakon što je dvaput bio negativan n…