Alonso McLaren f1 test 2017 barcelona mclaren mcl32 foto xpb

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier priznaje da je problem s Hondinim motorom, koji je uništio polovicu prvoga dana testiranja, iznenadio i razočarao momčad, posebno jer su bez većih problema odradili dan za snimanje.

McLaren je dan prije početka predsezonskih testiranja u Barceloni na istoj stazi odradio dan za snimanje promotivnih materijala gdje je Alonso bez većih problema odradio najviše dopuštenih 100 kilometara, ali dan kasnije vratio se u boks nakon jednoga kruga zbog problema sa sustavom ulja u Hondinom motoru.

“Imali smo problem sa sustavom ulja i to je sve što znamo,” rekao je Boullier.

“Honda je tražila da pošaljemo pogonsku jedinicu kako bi istražili što se dogodilo i Honda će nam reći što je bilo.”

“Razočaravajuće je jer smo jučer imali dan za snimanje i odradili 100 km više manje kako treba pa je danas pomalo iznenađujuće da imamo ovakav problem s pogonskom jedinicom.”

“Ali moramo čekati da nam se Honda javi.”

“Honda je [na kvar] reagirala profesionalno, kako biste i očekivali.”

“Bili su razočarani, ali su sjeli, organizirali pozive sa Sakurom u Japanu i održali neke sastanke s nama kako bismo pomogli istrazi i odlučili što ćemo učiniti.”

“Zato smo odlučili raditi zajedno kako bismo izvadili ovu pogonsku jedinicu iz bolida kako u bolidu ne bi ostalo ništa sumnjivo.”

Alonso ‘nije bio jako sretan’

alonso mcl32 barcelona test foto xpb

Boullier se osvrnuo i na Fernanda Alonsa koji je bio očekivano razočaran ishodom jutarnjega dijela, a Španjolac je nakon problematičnoga jutra ipak odvozio 29 krugova i zabilježio 10. najbrže vrijeme s više od tri sekunde zaostatka za Hamiltonom.

“On zna iz minute u minutu što se događa,” rekao je Boullier.

“Alonso nije bio jako sretan ovoga jutra, ali bio je tu jučer i vozio je bolid za koji je dobio osjećaj i pretpostavljam da je jučer više bio sretan nego nesretan, tako je rekao.”

“Ovoga jutra dogodilo se neočekivano i tako je kako je.”

Sutra bi za McLaren prema rasporedu trebao nastupati Stoffel Vandoorne, ali kako je Alonso odvozio samo 29 krugova postoji mogućnost da će nastupiti oboje.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ford u F1 partnerstvo s Red Bullom ulazi zbog ‘transfera tehnologije’

Glavni izvršni direktor Forda Jim Farley kaže da je glavni razlog zbog kojega Ford ulazi u…