Iako je Carlos Sainz s novim aerodinamičkim paketom na McLarenu MCL35 bio sporiji od momčadskoga kolege Landa Norrisa koji je koristio stari paket, šef McLarenove F1 momčadi Andreas Seidl brani odluku da koriste oba paketa jer je to nužno za razumijevanje novoga razvojnoga smjera.

McLaren se okrenuo novom konceptu niskoga i uskoga nosa po uzoru na Mercedes, a isti koncept od ove godine koriste i Racing Point i Renault, što uključuje i novi set usmjerivača zraka oko nosa i u području iza prednjih kotača.

Norris je u Rusiji koristio novi paket i bio sporiji, a na Nurburgringu je novi paket koristio Sainz i u skraćenom vikendu bio sporiji od Norrisa, što McLarenu ostavlja puno materijala za analizu.

Bez obzira što je novi paket trenutno sporiji, McLaren je odlučio nastaviti koristiti oba paketa u nastavku vikenda kako bi mogli temeljito usporediti njihove performanse i pronaći rješenje za ostatak sezone.

“Moramo se pobrinuti da napravimo idući korak s bolidom,” rekao je Seidl.

“Uvođenje novoga nosa velika je promjena po pitanju aerodinamičkoga koncepta bolida.”

2020-Eifel-GP-Sainz-McLaren-MCL35-new-nose-aero-package-Photo-McLaren

“Vikend poput ovoga [sa samo jednim treningom] ne pomaže, ali istovremeno nam je to izazov.”

“Vjerujemo da ovaj koncept nudi više potencijala i važno je da napravimo pravu analizu i donesemo prave zaključke kako bismo vidjeli taj potencijal.”

“Naš glavni cilj je uvođenje novih dijelova na stazu što je prije moguće kako bismo što prije shvatili kako se ponašaju i vidjeli gdje smo po pitanju korelacije podataka i napravili idući korak naprijed po pitanju performansi.”

McLaren na prošloj utrci u Rusiji prvi puta ove sezone nije osvojio bodove što su Renault i Racing Point iskoristili i sasvim se približili u borbi za treće mjesto.

BORBA ZA TREĆE MJESTO

3. McLaren/Renault 106   26 13 2 10 2 9 6 30 8
4. Racing Point/Mercedes 104   8 -1 18 2 14 22 3 16 10 12
5. Renault 99   4 4 4 20 4 23 12 12 16
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…