Šef McLarenove F1 momčadi Andrea Stella kritizirao je svoje vozače zbog kontakta do kojega je došlo u prvom zavoju i kaže da se ne smije dogoditi da su interesi pojedinca ispred interesa momčadi.

Piastri je treći puta u 14 trkaćih vikenda bio bolji od Norrisa u kvalifikacijama i izborio sedmo mjesto na startu, dva mjesta ispred Norrisa.

Nakon što je Albon u drugom krugu prestigao Piastrija McLarenov dvojac našao se jedan iza drugoga i u toj su formaciji ostali do Norrisova ulaska u boks u 22. krugu.

Piastri je pozvan krug kasnije i našao se uz Norrisa u prvom zavoju gdje dolazi do kontakta koji je, srećom za McLaren, prošao bez posljedica.

“Došlo je do kontakta, koji se ne uklapa u način na koji se utrkujemo u McLarenu,” rekao je Stella za Autosport.

“Ono što je važno je imati jasne parametre, što smatrate prihvatljivim, a što neprihvatljivim. To nije stvar emocija, to je isto kao i s drugim stvarima.”

“Vrlo je jasno da za svakog vozača postoji nešto veće od njih. To je momčad.”

“Oscar je pokušavao vidjeti gdje se može smjestiti kako bi mogao zadržati poziciju. Ali na hladnijim gumama, to je moglo biti nešto teže nego što je očekivao.”

“Mogli bismo apsolutno zaključiti da je ovo samo mala pogrešna procjena.”

“Oba vozača su bila svjesna da ne smije biti kontakta između dva McLarena i problem je bio samo u izvedbi – svi imamo problema s izvedbom.”

Stella smatra da bi imao problem sa svojim vozačima ukoliko je kontakt posljedica Piastrijeva nezadovoljstva jer je Norris pozvan krug ranije u boks, što donosi prednost kruga više na novijim gumama što je Britanac na kraju iskoristio i prestigao momčadskoga kolegu.

“Ako je do kontakta došlo zbog činjenice da je bio pritisak zbog undercuta [ranijega ulazak u boks], onda imamo o čemu razgovarati.”

“Zato što to znači da vozači izlažu svoju momčad riziku zbog vlastite afirmacije. To nije prihvatljivo.”

“Moja je uloga dati im principe i jasne parametre unutar kojih se mogu utrkivati.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

McLaren preuzeo odgovornost za tri loše taktičke odluke – ‘Bili smo pohlepni’

McLarenov šef F1 momčadi Andrea Stella priznao je da je nekoliko taktičkih pogrešaka na Si…