McLaren je nakon uvođenja velikog paketa poboljšanja za VN Španjolske nastavio donositi manje promjene i za iduću utrku u Monaku, a najočitija promjena je i dodavanje T-krila ispred stražnjega krila.

T-krila na visini staroga stražnjega krila, koje je do 2017. bilo na visini od 950 mm, zabranjena su od 2018., kao i velike peraje koje longitudinalno dijele pokrov motora, ali rupa u pravilima i dalje je ostala na manjoj visini.

Zato momčadi i dalje smiju koristiti 750 mm široka T-krila na visini ispod stražnjega krila kako bi proizveli dodatan stražnji downforce i popravili kvalitetu strujanja zraka prema stražnjem krilu.

Neke momčadi takvo su T-krilo koristili otpočetka sezone, a neke su se odlučile dodati ga na određenim stazama, poput McLarena u Monaku.

McLarenov MCL33 ionako ima nedostatak male maksimalne brzine, kao i brzine na pravcu, pa bi dodavanje T-krila samo još dodatno pogoršalo problem, ali kako je na VN Monaka brzina na pravcu najmanje važna McLaren se odlučio dodati vlastitu inačicu T-krila.

McLaren MCL33 F1 2018 Monaco GP T-wing Photo AMuS MAXF1net

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova poboljšanja o kojima ovisi borba za naslov prvaka

Mercedes je na desetu utrku prvenstva na Silverstoneu donio dugo najavljivani paket aerodi…