Šestoplasirana momčad prvenstva McLaren tijekom iduće tri utrke planira donijeti značajna poboljšanja na svoj problematični MCL60 koja bi im trebala pomoći da okrenuti tijek razočaravajuće sezone.

Nakon što su prošle godine za 14 bodova izgubili borbu za četvrto mjesto u poretku konstruktora od Alpinea, ove godine McLaren najčešće nije ni bio ni blizu borbi s francuskom momčadi te se nakon osam utrka nalaze 27 bodova iza njih.

Aston Martinov nevjerojatni uzlet, koji ih je doveo u stalnu borbu za postolja i borbu za drugo mjesto u poretku konstruktora, znači da se McLaren i Alpine mogu boriti tek za peto mjesto, ali dosadašnje utrke Alpine stavljaju u ulogu velikoga favorita za tu poziciju.

McLaren je nekoliko puta znao proći u Q3, čak i s oba vozača, ali brzina u utrci nije bila na razini, čak ni nakon paketa poboljšanja koji su uveli u Azerbajdžanu.

Tijekom iduće tri utrke u Austriji, Velikoj Britaniji i Mađarskoj McLaren će uvesti novi veliki paket poboljšanja, a oko pola toga paketa Norris i Piastri na raspolaganju će imati već na Red Bull Ringu.

“Većinu nadogradnji ćemo vidjeti tijekom sljedećih utrka tako da će doći do velikog remonta bolida koji će se isporučivati tijekom utrka u Austriji, Britaniji i Mađarskoj,” rekao je šef momčadi Andrea Stella.

“Na početku sezone shvatili smo da bolid treba temeljiti redizajn tako da je ovaj redizajn zapravo zanimljiv.”

“Rekao bih da će se promijeniti skoro svaki pojedini aerodinamički dio, zato će se nadogradnje rasporediti na nekoliko utrka. Bit će pristojno uočljivo.”

“Morali smo redizajnirati čak i neke dijelove ispod karoserije. To je i razlog zašto je trebalo neko vrijeme da isporučimo ove nadogradnje. Rekao bih skoro cijeli bolid.”

Stella je dodao da nadogradnje još nisu testirane u simulatoru, ali da će povećati downforce što bi trebalo donijeti nekoliko desetinki sekunde po krugu.

“Oslanjamo se na ovaj paket, ali u gotovo tri utrke u kojima ćemo ga predstaviti, to bi trebalo biti nekoliko desetinki sekunde, to će biti vidljivo s točke gledišta vremena po krugu.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Perez ‘očekivao malo više’ od Silverstonea, Marko ga upozorio

Sergio Perez priznaje da je očekivao malo više od utrke na Silverstoneu u kojoj se morao p…