McLaren MP4-31 s prijelaznim Hondinim motorom

Jenson-Button-McLaren-Honda-MP4-31-Barcelona-test-22-2-2016-rear-view

Jenson-Button-McLaren-Honda-MP4-31-Barcelona-test-22-2-2016-pitlane-top-view

Za razliku od ostalih proizvođača, Honda na prvi predsezonski test u Barceloni nije donijela potpuno novi motor kojeg će koristiti u novoj sezoni Svjetskog prvenstva Formule 1.

Motor koji se trenutno nalazi u novom McLarenu MP4-31 zapravo je tek prva inačica novog Hondinog motora koji u sebi nosi većinu promjena koje je Honda planirala napraviti preko zime i koje uključuju veću turbinu, kompresor i MGU-H.

Jenson-Button-McLaren-Honda-MP4-31-Barcelona-test-22-2-2016-rear-view
Honda je imala daleko bolji start nego prošle godine

Honda se u svojoj povratničkoj sezoni 2015. mučila s pouzdanošću i performansama, a stvar je dodatno otežavao ‘size-zero’ koncept prema kojem su McLaren i Honda nastojali minimizirati dimenzije unutarnjih komponenti pogonske jedinice kako bi stražnji kraj bio što kompaktniji.

McLaren Honda će i 2016. nastaviti s istom filozofijom, ali Honda je na svom motoru napravila ključne izmjene kako bi izbjegli probleme koje su imali prošle godine. Pouzdanost se tijekom prošle sezone popravljala, ali to i dalje nije bilo na razini najboljih proizvođača.

Nakon prve iteracije Hondine pogonske jedinice RA616H, na drugom testu u Barceloni pojavit će se druga inačica koja će donijeti dodatne promjene, a Japanci će skupljene podatke i saznanja inkorporirati u posljednju, treću inačicu koja bi trebala debitirati u Melbourneu.

Za razliku od prošlogodišnjeg prvog testa na kojem su odvozili tek šest krugova i na kojem je Alonso bio 18 sekundi sporiji od vodećeg Vettela, McLaren je 2016. započeo bolje jer je Button već u prvom dijelu testa odvozio 36 krugova, 2.8 sekundi sporije od Vettela.

Trkaći direktor Eric Boullier kaže da McLaren lagano vraća izgubljeno samopouzdanje.

“Sve brojke odgovaraju onome što smo očekivali. To znači da naši simulacijski alati rade ispravno, a time je naš novi bolid bolji od staroga.”

“Honda je očito na pravome putu i postigli su neka dobra poboljšanja.”

Boullier je dodao i da je Alonso vrlo dobro raspoložen uoči početka sezone.

“Bio je u tvornici prošli tjedan i bio je vrlo sretan s onim što je vidio.”

Jenson-Button-McLaren-Honda-MP4-31-Barcelona-test-22-2-2016-on-track-intermediate-tyres

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Button – ‘Vettel nije zaboravio voziti’

Jenson Button vjeruje da Sebastian Vettel nije zaboravio voziti i da i dalje može biti izu…