McLaren se pridružio Ferrariju i Mercedesu te sad imaju predstavnika u upravnom odboru Formule 1, prenosi Forbes.

Iako je McLaren druga najuspješnija momčad u povijesti Formule 1 s osam konstruktorskih i 12 vozačkih naslova, jedine dvije momčadi koje su dosad imale svoje predstavnike u upravnom odboru Formule 1 bile su Ferrari i Mercedes.

Christian Horner iz Red Bulla nedavno ih je optužio da rade zajedno kao jedna momčad i iskorištavaju svoju političku moć, ali odsad će im društvo praviti i McLaren.

Bernie Ecclestone je 2014. rekao da je McLaren još 2012. imao priliku imati svoga predstavnika u upravnom odboru, ali to se nije dogodilo zbog raspada odnosa između Rona Dennisa, Mansoura Ojeha i Mumtalakat grupe iz Bahraina.

Ali nakon što je Dennis prošle godine prodao svojih 25% dionica u McLaren Technology Group, iz Mumtalakat grupe ga je zamijenio i trenutno drži najveći udio u grupi dok 21% grupe imaju privatne osobe.

Forbes prenosi da je McLaren prihvatio ponudu i da će Al-Khalifa zauzeti svoje mjesto u upravnom odboru koji ima ukupno 12 članova, uz Sergija Marchionnea iz Ferrarija i Bodo Uebbera iz Daimlera.

“Svaka od grupacija McLaren Technology Group Limited, Daimler AG i Ferrari iskoristila je svoje pravo i ima svoga člana u odboru,” stoji u priopćenju.

Ferrari ima dodatne privilegije u odnosu na Mercedes i McLaren jer može utjecati na uklanjanje Chase Careya i postavljanje njegova nasljednika budući da je Sergio Marchionne i član nominacijske komisije.

Trenutno stanje u upravnom odboru vrijedit će do kraja 2020. kada ističu ugovori momčadi i Formule 1, a 2021. nas očekuju i nova pravila za motore koja su usko vezana uz političku situaciju u Formuli 1.

Al-Khalifa McLaren director

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rezultati prvoga testa F1 bolida za 2021. ‘iznad očekivanja’

FIA i Formula 1 testirali su 50%-tni model novoga F1 bolida za 2021. u zračnom tunelu kako…