Četvrtoplasirana momčad prošle sezone McLaren neće žrtvovati iduću sezonu kako bi sve karte bacili na 2021. u kojoj nas očekuje velika promjena pravila i vjeruju da 2020. mogu dodatno smanjiti zaostatak za vodeće tri momčadi.

Nakon tri teške sezone s Hondom i podjednako teške prve sezone s Renaultom 2018., McLaren je 2019. doživio veliku transformaciju rezultata nakon tehničkog restrukturiranja i razumijevanja slabosti iz 2018., a sezonu su završili na četvrtom mjestu ispred tvorničke momčadi Renaulta.

Osim znatno boljih rezultata, koji uključuju i prvo postolje od 2014., McLaren je nastavio ulagati u F1 program s novim simulatorom treće generacije kojega bi trebali početi koristiti 2020. i novim zračnim tunelom koji bi trebao biti na razini najboljih.

Šef momčadi Andreas Seidl, koji je bio vodeći čovjek Porscheovog uspješnog LMP1 programa, optimističan je da McLaren 2020. može napraviti još jedan korak prema vodećima iako je realan da ih se ne može sustići u kratkom roku.

“Jako sam zadovoljan napretkom kojega vidim u tvornici po pitanju priprema za 2020.,” rekao je Seidl.

2019 Hungarian Grand Prix Saturday Andreas Seidl Photo McLaren

“Mislim da imamo jako dobro razumijevanje slabosti koje je MCL34 imao u 2019. i sjajno je vidjeti kako cijela momčad radi na njegovom poboljšanju.”

“Optimističan sam da možemo napraviti idući korak i dodatno smanjiti zaostatak u vremenu po krugu za vodeće tri momčadi.”

“Kao i svi, želimo imati dobar start sezone, brzina bolida za 2020. donekle će odlučiti kad možete prebaciti sve resurse na 2021. Tu odluku moramo donijeti svake godine, ali ovoga puta je još ekstremnije zbog promjene pravila za 2021.”

“Nećemo žrtvovati 2020., želimo imati još jednu dobru sezonu jer je važno za razvoj momčadi da se nastavimo poboljšavati.”

McLaren se može ‘svugdje’ poboljšati u 2020.

Seidl je odlučan da momčad unatoč velikom poboljšanju forme ima puno prostora za napredak ove sezone.

“Možemo se svugdje poboljšati,” rekao je.

“Cilj nam je ponovno postati najbolja momčad u ovom sportu u budućnosti i znamo da smo trenutno daleko od toga.”

“Nećemo se zanijeti dobrom sezonom koju smo upravo imali, ostat ćemo skromni i nastaviti poštovati svoje suparnike.”

“Svjesni smo svojih slabosti i nastavit ćemo naporno raditi s planom koji imamo. U momčadi osjećamo pozitivan zamah, a stav i posvećnost naših vlasnika daju mi optimizam da ponovno možemo biti uspješni.”

“Ali moramo biti realni oko toga što možemo ostvariti iz godine u godinu.”

2019 Brazilian Grand Prix Sunday Sainz and Seidl celebrate McLaren podium Photo McLaren

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Nurburgring 2003. – Raikkonenu prvi pole, Ralfu peta pobjeda

Kimi Raikkonen osvojio je prvi pole position u karijeri na VN Europe na Nurburgringu kojeg…