Momčad McLarena nije razmatrala prelazak na Ferrarijeve motore za F1 sezonu 2021. iako trenutno imaju najjači motor u Formuli 1, potvrdio je McLarenov izvršni direktor Zak Brown.

McLaren će se 2021. vratiti na Mercedesove motore koje nisu koristili od prve godine hibridne turbo ere 2014., a nakon tri godine s Hondom (2015. – 2017.) prešli su na Renault s kojim će 2020. odraditi posljednju sezonu.

Novi šef momčadi Andreas Seidl bio je glavni zagovaratelj povratka na Mercedesove motore koji su bili standard za sve ostale od 2014., navodno razočaran Renaultovom pouzdanošću koja ih je stajala puno bodova ove sezone.

“Ferrarijev motor izuzetno je snažan u ovom trenutku, ali ako pogledate predanost Mercedes Benza i gdje se nalaze kao trkaća momčad, oni su sjajno mjerilo,” rekao je Brown.

“Nismo razmatrali Ferrari. A mislim da imamo i jasan sukob brendova s našim McLarenovim cestovnim automobilima.”

“Što se tiče izrade vlastitih motora, fiskalno to za nas nema smisla. Mislim da morate biti značajno veći proizvođač koji to može opravdati većim brojem prodanih automobila.”

“Jasno je da to ima smisla za Mercedes, Renault i Hondu, ali nema smisla za McLaren zbog broja automobila koji prodajemo.”

Šef momčadi Andreas Seidl kaže da McLaren nije imao opciju nekoga drugog proizvođača jer je jasno da se u Formuli 1 neće tako skoro pojaviti netko novi.

“Ne, nije bilo novih proizvođača na vidiku,” rekao je Seidl.

“Nije realno da će novi proizvođač ući u ovaj sport. Jednostavno je potrebno previše novca.”

“Što se nas tiče, to nikad nije ni bila tema. Da složite F1 pogonsku jedinicu trebate uložiti puno novca.”

“Jako smo sretni s dogovorom koji smo postigli s Mercedesom.”

Lando Norris, McLaren MCL34

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari nije bio usredotočen na performanse na prvom danu

Ferrarijev vozač Charles Leclerc kaže da on i njegova momčad nisu bili usredotočeni na per…