McLaren je jedina momčad koja je morala mijenjati svoju šasiju ove sezone kako bi ju pripremili za nove Mercedesove pogonske jedinice, a direktor produkcije Piers Thynne objasnio je što su sve morali mijenjati i koje su izazove pritom iskusili.

Nakon tri godine s Renaultom, s kojima su ostvarili puno bolje rezultate nego u tri sezone s Hondom, McLaren se ove godine vraća Mercedesovim pogonskim jedinicama koje su najbolje u Formuli 1, ali unatoč ograničenjima za razvoj bolida za 2021. morali su izvršiti brojne promjene.

“Dok su sve ostale momčadi prenijele veći dio svojih prošlogodišnjih bolida, naš prijelaz na Mercedesove pogonske jedinice značio je da mi to nismo mogli učiniti,” rekao je Thynne.

“To traži ogroman broj promjena i zapravo smo morali izgraditi novi bolid. Broj novih dijelova na MCL35M skoro je isti kao i kad smo gradili MCL35.”

“Stražnji dio šasije i prihvatna mjesta za ovjes na mjenjaču značajno su se promijenila kako bismo smjestili novu pogonsku jedinicu.”

“Promjena pogonske jedinice značajno mijenja arhitekturu bolida i način na koji je sve upakirano pa se promijenio cijeli sustav hlađenja i sve cijevi, bilo da je riječ o cijevima za tekućine ili zrak, zajedno s električnim spojevima i kontrolnim kutijama.”

“Postoje neki značajni elementi koji se prenose zbog ograničenja budžeta. FIA je stvorila listu ‘tranzicijskih prenosivih dijelova’ koje su izvan ovogodišnjega ograničenja budžeta. To su dijelovi koji se mogu koristiti 2021. ako su korišteni na prošlogodišnjem bolidu.”

2020 Italian Grand Prix Sunday GP Norris McLaren leads Bottas Mercedes Photo McLaren
Lando Norris, McLaren MCL35, ispred Valtterija Bottasa, Mercedes F1 W11 EQ Performance, na VN Italije 2020. (Photo: McLaren)

“Pritisnuli smo tu listu do krajnjih granica kako bismo što je moguće više dijelova prenijeli u 2021., poput internih dijelova mjenjača i nekih dijelova ovjesa kako ne bismo morali koristiti dio budžeta iz 2021. za njihov dizajn i produkciju.”

Novi MCL35M uspješno je homologiran u prosincu, što je uvijek veliki trenutak za svakoga proizvođača, kaže Thynne.

“Homologacija šasije uvijek je ogroman trenutak jer je to dosta nervozno vrijeme za puno ljudi u momčadi,” rekao je.

“Podsjeća me kad je moja žena rodila blizance. Jedina razlika je što mi svake godine moramo prolaziti homologaciju!”

“Mi smo jedina momčad koja je to morala učiniti ove godine jer su svi ostali prenijeli šasije iz 2020. u 2021. Nismo imali taj luksuz zbog promjena na šasiji kako bismo smjestili Mercedesove pogonske jedinice.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Williams predstavio FW43B u novim bojama

Williams je pokazao svoj novi F1 bolid za 2021. FW43B s kojim će se natjecati u novoj F1 s…