McLaren Racing objavio je da će se 2020. natjecati u punoj sezoni IndyCar serije u strateškom partnerstvu s Arrow Schmidt Peterson Motorsports momčadi, 41 godinu nakon njihove posljednje sezone u tom natjecanju.

Momčad će se zvati Arrow McLaren Racing SP i imat će dva bolida pogonjena Chevroletovim motorima.

McLaren će doprinijeti svojim tehničkim znanjem, komercijalnim iskustvom i marketinškim strategijama kako bi novoj momčadi omogućili da se natječe na najvišoj razini i redovito bori za pobjede i naslove.

Sportski direktor McLaren Racinga Gil de Ferran vodit će i McLarenov IndyCar program, neovisno o McLarenovoj F1 momčadi kojom upravlja Andreas Seidl.

“IndyCar je dio McLarena još od naših ranih godina utrkivanja, a to prvenstvo predstavlja ne samo komercijalnu platformu za rast našega brenda u Sjevernoj Americi nego i natjecanje s nekim od najboljih momčadi u međunarodnom motorsportu,” rekao je izvršni direktor McLarena Zak Brown.

“Ova momčad McLarenu pruža pravu sinergiju u vidu strateškoga partnera za naš povratak u ovaj sport. Vjerujemo da jedni drugima možemo pomoći da ostvarimo zajedničke ambicije.”

“Apsolutno sam oduševljen što ćemo proširiti odnos s Arrow Electronics, kako u F1 tako i u IndyCaru, a ujedno i obnoviti naš odnos s Chevroletom kao našim partnerom za motore. McLaren i Chevrolet imaju posebnu zajedničku povijest u Sjevernoj Americi i prikladno je da su dio našega povratka u IndyCar.”

McLaren je ove godine nastupio na 500 milja Indianapolisa s Alonsom za upravljačem koji je pokušao osvojiti treću i posljednju utrku Trostruke krune motorsporta, ali ta je epizoda završila neslavno budući da se nisu uspjeli kvalificirati za utrku.

Još uvijek nije objavljeno hoće li se Alonso natjecati za novu momčad Arrow McLaren Racing SP niti tko će biti ostali vozači.

“IndyCar prirodno pristaje McLarenu zbog povijesti i odlučnosti da uspijemo u najvišoj razini međunarodnoga motorsporta,” dodao je sportski direktor Gil de Ferran.

“Naša je ambicija stalno se nadmetati za pobjede i naslove. Znamo da je pred nama veliki izazov, ali McLaren je predan ovome partnerstvu.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes isprobao inovativan upravljački sustav na F1 W11

Lewis Hamilton prvi je puta isprobao novi Mercedesov sustav upravljanja koji vozaču omoguć…