McLarenov glavni izvršni direktor Zak Brown kaže da bi njegova momčad trebala prilično snažno započeti novu F1 sezonu 2024. ukoliko su podaci iz simulacija točni, a Lando Norris ostaje optimističan i vjeruje da se Red Bull može pobijediti barem na nekim utrkama.

Red Bull je prošle godine bio mjerilo performansi i pouzdanosti, a McLaren je tijekom sezone uspio razviti svoj bolid od povremenoga osvajača bodova do čestoga izazivača za postolja i pobjede.

Plan za 2024. je startati sezonu na tragu performansi s kojima su završili prošlu godinu iako nisu sigurni jesu li učinili dovoljno.

“Ako pitate ‘jesu li pobjedivi?’, moram reći da”, rekao je Norris na predstavljanju novoga MCL38.

“Mislim da želimo vjerovati da možemo reći da jesu jer smo bili vrlo blizu u određenim trenucima, a u nekim okolnostima smo ih pobijedili.”

“Pitanje je možemo li ih pobijediti tijekom cijele sezone jer mislim da će to biti izazovna stvar. Mislim da će to biti vrlo teško učiniti s obzirom na to koliko su dobri.”

“Dakle, da, optimističan sam. Moguće ih je pobijediti u određenim trenucima, želim vjerovati da je tako. Da.”

“Također moramo biti svjesni da se ne borimo samo protiv Red Bulla,” dodao je momčadski kolega Piastri.

“Bili smo u vrlo intenzivnoj borbi s Mercedesom i Ferrarijem, posebno u drugoj polovici godine što se tiče bodova za prvenstvo.”

“Mislim da će i druge vrhunske momčadi napredovati.”

McLaren očekuje ‘vrlo jak’ početak sezone

“Osjećamo se dobro, bila je dobra zima, zadovoljni smo razvojem… nikad dovoljno sretni, ali mislim da su svi u McLarenu odradili fantastičan posao,” rekao je Brown.

“Čini se da smo nastavili razvojnim tempom u odnosu na drugu polovicu prošle godine. Sve dok su podaci točni, mislim da bismo trebali početi prilično jako.”

“Naravno, nikad ne znate što radi konkurencija, ali definitivno osjećamo da smo napravili korak naprijed.”

“Naše nade, naši ciljevi, naša ambicija je definitivno napraviti korak naprijed. Prošle smo godine završili na četvrtom mjestu u prvenstvu, ali drugu polovicu godine bili smo druga, treća najbrža momčad. Tako da je naša ambicija krenuti dalje od toga.”

“Ne vidimo razloga zašto ne bismo mogli pobjeđivati na utrkama u nekom trenutku tijekom godine, ako ne nastavimo tempom razvoja. Dakle, znate, mnogo postolja i nekoliko pobjeda svakako su ambicija. Vrijeme će pokazati jesmo li dovoljno brzi i što je konkurencija učinila.”

Gledaj Formulu 1 eksluzivno na Sport Klubu uz EON TV i Telemach.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Bottas, Tsunoda i Ricciardo odvozili više od 3000 km testirajući gume za 2025. na Suzuki

Valtteri Bottas, Yuki Tsunoda i Daniel Ricciardo imali su produžen boravak na japanskoj Su…