Šef McLarenove F1 momčadi Andreas Seidl kaže da su imali najbolji početak predsezonskih testiranja u posljednjih nekoliko godina i da su uspjeli ostvariti sve što su planirali zahvaljujući jako pouzdanom bolidu.

McLaren u prva tri dana testiranja nije postavljao upečatljiva vremena po krugu nego je vrijedno skupljao kilometre kako bi skupili što više informacija o novom bolidu MCL35 od kojeg se očekuje da obrani četvrto mjesto u poretku konstruktora iz 2019.

Momčad iz Wokinga u tri dana odvozila je 423 kruga, prosječno 141 krug dnevno, odnosno 85.63% Mercedesovog broja krugova, što je uvjerljivo njihov najbolji rezultat u posljednjih nekoliko godina.

“Iskreno, jako, jako smo sretni kako je zasad išlo, iz različitih razloga,” rekao je Seidl.

“Prvo, ako pogledate broj krugova i pouzdanost koju smo pokazali, to je daleko najbolji start zimskih testiranja u mnogo, mnogo godina za McLaren.”

“Ovo je sjajna nagrada i znak za cijelu momčad da se naporan rad koji smo uložili posljednjih mjesec dana isplaćuje tako da sam jako sretan zbog toga.”

“Što se tiče testnoga programa, također sam jako sretan što smo već odradili puno toga. Bez problema s pouzdanošću, mogli smo proći kroz planirani program svakoga dana.”

Sainz McLaren MCL35 Barcelona Test 1 Day 3 pitlane Photo McLaren

Iako se nisu usredotočili na performanse te su imali tek 7. najbrže vrijeme među momčadima (+2.1s iza Mercedesa), u McLarenu su zadovoljni jer još nisu tražili performanse u prvom tjednu.

“Usredotočeni smo na sebe, a ne na vremena po krugu. Kontinuirano donosimo dijelove na bolid, s kasnim dostavama iz tvornice. Sjajno je vidjeti da imamo zamah u tome.”

“U petak smo isprobali novo prednje krilo, a zasad bolid radi ono što se od njega i očekuje. Sjajno je vidjeti tu korelaciju [između simulacija i stvarnih podataka]. Jako sam sretan.”

“Imamo program koji će nam kontinurano donositi dijelove na stazu, počevši od idućega tjedna, kako bismo iz bolida izvukli što je moguće više performansi prije Melbournea.”

Sainz McLaren MCL35 Barcelona Test 1 Day 3 Photo McLaren

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…