Momčad McLarena ohrabrena je učikovitošću aerodinamičkih poboljšanja koja su donijeli na brzi Sepang gdje je Alonso završio treći na prvom i peti na drugom slobodnom treningu.

McLaren ove godine vrlo dobro razvija svoj MCL32 unatoč nedostatku snage Hondine pogonske jedinice, a njihova je korelacija između rezultata u simulacijama i stvarnih podataka izuzetno visoka.

Momčad iz Wokinga i u Maleziju je donijela nekoliko aerodinamičkih poboljšanja među kojima se ističu novi usmjerivači zraka iza prednjih kotača koji su ove godine postali područje intenzivnog razvoja zbog više slobode u odnosu na period od 2009. do 2016.

“Sretni smo s korelacijom naših dijelova,” rekao je Boullier.

“Dobro je vidjeti nove dijelove i što značajni dijelovi rade kako smo i očekivali.”

“Da, Alonsova brzina pomalo je iznenađujuća, ima novi paket na bolidu i isprobali smo i brzi krug, što vjerujem da ostali nisu jer je jutros bila kiša.”

“Kao i obično, ovo je trening, ne želimo biti prvaci treninga. Mi samo želimo raditi svoj posao i ovdje smo kako bismo ispitali svoj bolid.”

McLaren nije imao vremena proizvesti nove dijelove za oba bolida pa će Vandoorne svoje dobiti u Suzuki, domaćoj utrci za Hondu.

Alonso kaže da je još prerano kako bi procijenili koliko su uspješne nadogradnje.

“U prvom treningu pokušali smo testirati bolid da vidimo radi li sve kako treba. Izašli smo na stazu kad je bila manje mokra i završili treći, što je uvijek lijepo.”

“Na drugom je bolid bio dobar i po suhom, nemamo puno toga što moramo mijenjati za sutra. Neće biti lako ući u Q3, ali pokušat ćemo i vidjeti što će se dogoditi.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…