McLarenov šef momčadi Andrea Stella smatra da odnos snaga između McLarena i Red Bulla na VN Miamija nije realan pokazatelj za ono što nas očekuje u ostatku sezone i vjeruje da će im za sustizanje Red Bulla trebati još jedan veliki paket kao ovaj koji su uveli posljednjega vikenda.

Norris je dobio puni opseg novoga aerodinamičkoga paketa za VN Miamija koji pokriva čak deset različitih područja, uključujući novo prednje krilo, podnicu i oblik bočnih stranica, a Piastri je dobio oko pola novih dijelova i ostatak će dobiti na idućoj utrci u Imoli.

Iako u kvalifikacijama zbog vrlo izazovnoga ponašanja Pirellijevih guma nisu uspjeli pokazati puni potencijal, McLaren je bio vrlo brz u utrci i Norris je s petoga mjesta uspio pobijediti, među ostalim zahvaljujući i pravovremenom sigurnosnom automobilu.

Red Bull je u prvih šest utrka izgubio dva puta, dvostruko više nego cijele prošle godine, ali Stella je oprezan jer smatra da Red Bull nije izvukao maksimum iz svoga bolida u sprint vikendu.

“Da, poboljšali smo bolid. Znamo u brojkama koliko smo ga poboljšali, trebali biste to vidjeti u vremenima po krugu,” rekao je Stella.

“Ali za Red Bull, ova utrka je bila borba. Je li tempo koji smo vidjeli reprezentativan za budućnost? Neću staviti svoj potpis na ovu izjavu.”

“U Japanu smo bili šest desetinki iza Red Bulla u kvalifikacijama. U Kini smo opet bili nekoliko desetinki iza njih pa bi bilo potpuno nerealno misliti da je ono što smo ovdje vidjeli ažurirana slika konkurentnosti.”

“Mislim da ovdje Red Bull nije izvukao maksimum iz svoga paketa.”

McLarenu je ovo bila prva pobjeda od VN Italije 2021. kada je Ricciardo pobijedio ispred Norrisa i prva pobjeda otkako je on na čelu momčadi iz Wokinga, a iako je rezultat na momčad djelovao ohrabrujuće Talijan je oprezan.

“Prihvaćamo ovo na pozitivan način, prihvaćamo ovo ohrabrenje”, rekao je.

“Ako ništa drugo, to je još više energije za razvoj, možda i brže od onoga što radimo. Ali po mom mišljenju, ako se želimo stalno boriti protiv Red Bulla, moramo isporučiti još jedan paket poput ovoga koji smo isporučili ovdje.”

McLaren je trenutno usamljen na trećem mjestu u poretku konstruktora, 60 bodova ispred Mercedesa i 63 boda iza Ferrarija.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Dva McLarena ispred dva Ferrarija uoči kvalifikacija u Imoli

Oscar Piastri i Lando Norris postavili su dva najbrža vremena na trećem slobodnom treningu…