McLarenov šef F1 momčadi Andrea Stella zadovoljan je novim paketom poboljšanja kojega su donijeli u Austriju, ali priznaje da nije samo on razlog zašto su bili tako konkurentni.

Na devetu utrku prvenstva na Red Bull Ringu McLaren je donio prvi od tri dijela velikoga paketa poboljšanja koji uključuje nove bočne stranice, podnicu i difuzor, ali ga je dobio samo Norris pa je McLaren mogao izravno usporediti dvije specifikacije u istim uvjetima.

I Norris i Piastri bili su vrlo konkurentni u kvalifikacijama u petak, posebno Norris koji je bio treći najbrži u Q2 i četvrti najbrži u Q3 što su mu druge najbolje kvalifikacije ove sezone nakon Španjolske gdje je bio treći.

“Ovo je Austrija i vremena kruga su prilično kompaktna”, rekla je Stella za Autosport na pitanje o Norrisovom nastupu.

“Ako vidimo vrijeme kruga koje je izbrisano od Oscara u Q2, ono zapravo nije previše daleko od Landa, samo nekoliko desetinki. To je prilično u skladu s onim što smo očekivali od paketa.”

“Za mene je najvažnije da smo izmjerili ono što smo očekivali, što znači da razvoj funkcionira i ovo je dobra platforma za sljedeće razvoje koji će doći.”

“Neovisno o rezultatu, koji je danas očito malo gorak jer Oscar je trebao biti u Q3, najvažniji je temelj koji se čini dobrim za budućnost.”

“Malo sam oprezan jer je Austrija staza pomalo poput Barcelone gdje smo bili treći. Očito je da je tamo zaostatak bio veći [0.520 s za najbržim Verstappenom], ovdje mislim da smo konkurentniji, gledajući zaostatke [Norris je bio 0.267 sekundi sporiji od najbržega Verstappena].

“Ovo su pozitivni znakovi, ali to treba potvrditi na drugim stazama. Austrija je s jakim kočenjima i brzim zavojima još jedna staza koja nam odgovara, a opet nije bilo sunca [kao ni u Barceloni].”

Norris je očekivano bio super zadovoljan kvalifikacijama i novim paketom poboljšanja.

“Čim smo spustili bolid na stazu stvari su radile kako bi trebale, što je uvijek dobar znak,” rekao je Norris.

“Izuzetno sam zadovoljan s četvrtim mjestom, bile su to jedne od najboljih kvalifikacija u sezoni. Imao sam puno samopouzdanja tako da sam sretan.”

“Moram reći veliko hvala momčadi što sam ovdje dobio sve nove dijelove jer ne bismo bili četvrti da ih nismo imali. Super sam sretan.”

“Momčad je napravila sjajan posao u pripremi nadogradnji za ovu utrku i danas su obavili sjajan posao.”

Norris je jedini vozač iz prvih deset u kvalifikacijama, uz Verstappena i Leclerca, koji je sačuvao jedan novi set softa za SQ3, posljednji kvalifikacijski segment današnjih sprint kvalifikacija.

Dostupne gume nakon kvalifikacija za VN Austrije (Photo: Pirelli)
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren objasnio zašto su se odlučili za hard gume u završnici VN Velike Britanije

Šef McLarenove F1 momčadi Andrea Stella objasnio je zašto su se odlučili staviti najtvrđe …