Momčad McLarena nastavlja s poboljšavanjem svoga bolida te su u Kini donijeli novu inačicu T-krila kojeg od početka sezone koristi nekoliko momčadi, a čiji oblik podsjeća na najnoviju inačicu Mercedesova T-krila.

Zbog rupe u tehničkom pravilniku momčadi ove godine koriste T-krila široka 750 mm koja se nalaze ispred stražnjega krila ili na kraju peraja koje dijele pokrov motora, a neke momčadi poput Williamsa predstavile su zakrivljene inačice tih krila.

Mercedes je u Australiji donio dvostruko T-krilo sa spojenim rubovima i dodatnim prorezom na gornjem elementu, a McLaren je u Kini pokazao vlastitu interpretaciju, također sa zaobljenim rubovima.

Donji element je, za razliku od Mercedesova rješenja, zakrivljen, ali ne tako izraženo kao kod Williamsa. T-krilo pričvršćeno je na peraju koja dijeli pokrov motora i koju u nekom obliku koriste sve momčadi.

T-krilo proizvodi manju količinu downforcea, ali i usmjerava zračnu struju prema stražnjem krilu te i na taj način pridonosi povećanju ukupnoga downforcea.

McLaren je u Kinu donio i novo stražnje krilo koje će u petak isprobati Fernando Alonso kako bi momčad mogla usporediti njegove performanse sa starom inačicom koju će koristiti Stoffel Vandoorne.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Na današnji dan – Naslovi za Raikkonena 2007., Sennu 1990. i Laudu 1984.

Čak trojica vozača postala su svjetski prvaci u Formuli 1 21. listopada - Niki Lauda (1984…