McLaren je postao treća momčad koja je objavila datum predstavljanja novoga F1 bolida za 2022., a na istom događaju momčad iz Wokinga predstavit će i još tri trkaća programa – IndyCar, Extreme E i Shadow Esports.

Nakon tri vrlo uspješne sezone za McLaren u kojima su dvaput završavali četvrti i jednom treći, momčad želi nastaviti uzlaznom putanjom i dodatno smanjiti zaostatak za vodećima prije nego nova infrastruktura bude u potpunosti spremna 2024.

McLaren se 2021. vratio Mercedesovim motorima, prvi puta od 2014., a prošlogodišnji MCL35M bio je kompromisno rješenje budući da je šasija bila iz 2020., dizajnirana za Renaultovu pogonsku jedinicu.

Zato je McLaren svoja dva razvojna tokena morao iskoristiti za preinake nužne da mogu koristiti Mercedesovu pogonsku jedinicu pa ih nisu mogli iskoristiti za dodatne performanse u nekom drugom području.

Novi MCL36M od početka će biti prilagođen pogonskoj jedinici, a momčad će ga predstaviti 11. veljače, dan poslije Aston Martina, u 20:00 prema srednjeeuropskom vremenu (19:00 prema lokalnom).

Osim F1 projekta, koji je primaran, McLaren je kupio i IndyCar momčad Arrow McLaren SP, za koju će na Indyju 500 voziti i Juan Pablo Montoya, a tu su i projekti Extreme E i Shadow Esports.

“Preuzeli smo Arrow McLaren SP IndyCar momčad i otvorili smo i poglavlje s električnom tehnologijom zahvaljujući našem novom Extreme E programu,” rekao je McLarenov CEO Zak Brown.

“Iz mnogo razloga, svi u McLarenu uzbuđeni smo zbog prilika koje leže pred nama ove godine.”

“Ulazimo u novu F1 sezonu s jasnim ciljem da nastavimo graditi na temelju nedavnoga napretka. U posljednje tri godine McLaren je bio u najboljoj formi u posljednjem desetljeću.”

“Prošle godine završili smo četvrti u poretku konstruktora, skupivši 275 bodova, samo 48.5 bodova iza trećega mjesta i uvjerljivo ispred petoga [120 bodova ispred Alpinea].”

“Ali i dalje smo u ranom dijelu našega povratka na vrh. Ostajemo ambiciozni i odlučni, ali i realni.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Monaka – Može li Leclerc napokon završiti domaću utrku?

Iduća utrka prvenstva vozi se na ulicama Monte Carla, a domaći vozač Charles Leclerc stiže…