Momčad McLarena potvrdila je da će njihov novi tehnički direktor James Key u Woking stići tijekom nove F1 sezone 2019. i da su pregovori s Red Bullom oko detalja njegova prelaska riješeni.

McLaren je u srpnju objavio da će Key postati novi tehnički direktor momčadi koja trenutno prolazi teške trenutke i čiji je ovogodišnji F1 bolid MCL33 često najsporiji na stazi, ali Red Bullu se ne žuri pustiti Keya novom poslodavcu kako bi njegovo znanje što više zastarjelo.

McLarenov izvršni direktor Zak Brown u Abu Dhabiju je potvrdio da će Key u McLaren stići tijekom F1 sezone 2019., ali ne uoči početka sezone.

“James će u nekom trenutku biti s nama iduće godine,” rekao je Brown.

“Mi smo ga odlučili dovesti jer mislimo da je izuzetno talentiran pojedinac.”

“Pat Fry i Andrea Stella i cijeli dizajnerski tim rade jako dobro zajedno. Ovo je sve dio puta oporavka za McLaren, a to je uključuje postavljanje pravih ljudi na pravo mjesto. A to se ne događa preko noći.”

“Uzbuđeni smo oko početka Keyeva rada, ali on neće imati utjecaja niti komunikacije s nama što se tiče F1 bolida za 2019.”

Key je u Toro Rossu od 2012. i mnogi su ga vidjeli kao nasljednika Adriana Neweya u Red Bullu, ali njegov prelazak u glavnu momčad Red Bulla se nije dogodio pa je McLaren imao priliku dovesti ga u svoju momčad.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kubica najbrži na prvom danu za Alfa Romeo, Verstappen drugi

Robert Kubica ostao je najbrži na kraju prvoga dana drugoga testa u Barceloni za Alfa Rome…