McLaren predstavio dorađeno prednje krilo

McLaren Honda MP4-31 Canada GP F1 2016 front wing endplate Foto Auto Motor und Sport

Momčad McLaren Honde pritišće na svim područjima kako bi se vratili na staze stare slave, a osim Hondine nadogradnje motora donijeli su i Montrealu prilagođeno prednje krilo.

Honda je u Kanadu donijela novi turbo punjač koji bi prije svega trebao omogućiti da MGU-H jedinica troši manje električne energije što bi trebalo donijeti bolje performanse u samoj utrci. U kvalifikacijama nije problem izvući maksimalnu snagu iz električnih sustava, ali zato bi efikasniji turbo punjač trebao biti veliki plus u uvjetima utrke.

McLaren je u Kanadu, kao i većina momčadi, donio dorađeni aerodinamički paket koji odgovara niskim downforce zahtjevima staze Circuit Gilles Villeneuve, a osvrnut ćemo se na promjene na prednjem krilu koje svojim dizajnom utječe na aerodinamiku cijeloga bolida.

Promjene se odnose na bočne završetke prednjega krila (eng. endplates) koje su sada drukčije profilirane i svojim oblikom utječu na način na koji oblikuju zračnu struju i šalju ju oko prednjih kotača.

Novi oblik bočnih završetaka sada ima prolaz na donjem dijelu gdje zračna struja s unutarnje strane prolazi van i miješa se sa strujom s vanjske strane krila.

Osim toga, McLaren je završetke gornja dva elementa (najbliža središnjoj neutralnoj sekciji) spojio u jedan element kako bi smanjili otpor zraka i prilagodili aerodinamički paket nižim downforce zahtjevima staze Circuit Gilles Villeneuve.

McLaren Honda MP4-31 Canada GP F1 2016 front wing endplate 2 Foto Auto Motor und Sport

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova poboljšanja o kojima ovisi borba za naslov prvaka

Mercedes je na desetu utrku prvenstva na Silverstoneu donio dugo najavljivani paket aerodi…