Momčad McLarena predstavila je svoj novi F1 bolid za 2019. MCL34 koji će kao i njegov prethodnik koristiti Renaultove pogonske jedinice, a momčad se nada da će biti konkurentniji od problematičnog MCL33 koji je 2018. u prosjeku bio drugi najsporiji bolid.

Novi MCL34 predstavljen je u McLarenovom tehnološkom centru u Wokingu gdje su bili prisutni i njihovi novi vozači Carlos Sainz i Lando Norris, a kombinacija narančaste i plave slična je prošlogodišnjoj.

Na bolidu se ističu novi sponzori Estrella Galicia 0,0 i Huski Chocolate, a koncept bočnih stranica po uzoru je na ovogodišnje trendove te je usisnik za hladnjake smješten visoko i između dvaju bočnih sigurnosnih struktura.

McLaren je osim vozača promijenio i tehničku i upravljačku strukturu pa bi sredinom sezone trebao početi raditi James Key iz Toro Rossa, a novi šef momčadi Andreas Seidl iz Porschea trebao bi početi raditi 1. svibnja.

Novi MCL34 potpisuju Pat Fry i Andrea Stella dok bi se utjecaj Jamesa Keya trebao vidjeti na bolidu za iduću sezonu.

Prošle godine McLaren je imao vrlo težak početak testiranja u Barceloni s vrlo malo krugova i problemima s pregrijavanjem zbog neprikladno dimenzioniranoga hlađenja tada za njih još uvijek nove Renaultove pogonske jedinice, a ove godine momčad se nada da će moći skupiti što je moguće više kilometara prije Australije.

2019 McLaren MCL34 studio photo top Sainz Photo McLaren 2019 McLaren MCL34 studio photo Saint Photo McLaren

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas pobjednik prve utrke sezone, Norris na postolju u uzbudljivoj završnici

Valtteri Bottas uvjerljivo je slavio na prvoj utrci sezone u Austriji, a Lewis Hamilton za…