McLaren predstavio radikalni koncept budućnosti: MP4-X

McLaren-MP4-X_front_3_4_lower

McLaren-MP4-X_front_3_4_lower

McLaren je predstavio konceptni automobil koji predstavlja ‘viziju budućnosti motorsport tehnologije’, a nazvali su ga po uzoru na svoje F1 bolide, MP4-X.

Formula 1 trenutno se bavi raspravama o temeljitim promjenama tehničkog pravilnika za 2017. kako bi bolid postali brži i teži za vožnju.

Nakon što je Ferrari u veljači predstavio vlastiti konceptni bolid budućnosti čija je svrha bila potaknuti raspravu o mogućim radikalnim rješenjima koja bi Formulu 1 trebala ponovno učiniti privlačnom i uzbudljivom.

McLarenov koncept MP4-X ima zatvoreni kokpit i pokrivene kotače, a aerodinamička rješenja vrlo su radikalna i agresivna.

Također, bolid koristi solarne panele na bočnim stranicama, a koristi i pokretne elemente karoserije kako bi se bolid mogao prilagođavati traženim aerodinamičkim zahtjevima (što je u današnjoj Formuli 1 zabranjeno).

Bolid ima i telemetrijske sustave koji međusobno komuniciraju u slučaju kvara ili problema.

“Željeli smo zaviriti u budućnost i zamisliti što je sve moguće,” rekao je John Allert, direktor brenda McLaren Tehnology grupe.

“Spojili smo nekoliko ključnih sastojaka Formule 1, brzinu, uzbuđenje i performanse.” Uključili smo i nove trendove poput zatvorenih kokpita kako bi se poboljšala sigurnost vozača i hibridne tehnologije.”

“Formula 1 krajnji je gladijatorski sport i želimo da u budućnosti bude visokotehnološki vrhunac koji će fanove uzbuditi kao nijedan drugi sport,” optimistično je zaključio Allert.

Ostaje nejasno jedino zašto McLaren svoj MP4-X nije opremio crvenim super-soft gumama koje bi nesumnjivo bolje odgovarale njegovoj kombinaciji boja.

Učitaj još iz Izdvojeno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

“Vettel je već sad veći ‘Ferrarista’ od Alonsa”

Sergio Marchionne izjavio je da se Nijemac Sebastian Vettel već na početku svoje avanture …