McLaren grupa prodala je 15% udjela u svom trkaćem odsjeku koji uključuje i F1 momčad za 185 milijuna funti odnosno 202 milijuna eura američkoj investicijskoj grupi MSP Sports Capital čime su osigurali značajna financijska sredstva za budućnost.

MSP će inicijalno kupiti 15% udjela u McLarenovoj momčadi, ali će do kraja 2022. postupno povećati svoj udio do jedne trećine.

Neće biti promjena u vođenju momčadi te će Zak Brown i dalje ostati CEO, a Paul Walsh ostat će predsjednik

Ali novi investitor Jahm Najafi bit će potpredsjednik uz Shaikha Mohammeda bin Essu Al Khalifu koji je otprije na toj poziciji.

Također, Jeff Moorad i Rodrigo Trelles Zabala postavljeni su u upravni odbor McLaren Racinga uz Sultana Ojjeha i Willa Griffithsa iz McLaren Group.

McLaren se nada da će ovim potezom postaviti temelje za povratak u vrh Formule 1, u kojoj će od 2021. ponovno koristiti Mercedesove motore, i nametnuti se kao jedna od najvećih sportskih franšiza na svijetu.

“Ovo ulaganje predstavlja ključan trenutak u napretku McLaren Racinga,” rekao je Brown.

“MSP Sports Capital prije svega je sportski investitor. Poznaju tržište i imaju značajno iskustvo i dokazane uspjehe u globalnom sportu.”

“Oni su naš partner jednako kao i suvlasnik, a novo ulaganje ojačava naše planove da vratimo McLaren u borbu za pobjede i prvenstva u Formuli 1 i IndyCaru i ojačamo naš pozitivni zamah.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren cilja započeti F1 sezonu 2023. s konkurentnim bolidom

McLaren planira napraviti veliki korak naprijed s bolidom za iduću sezonu i startati sezon…