McLaren bi se za iduću sezonu Formule 1 mogao odlučiti za svoju povijesnu ‘papaya narančastu’, ali još uvijek moraju donijeti konačnu odluku oko vizualnog identiteta u dogovoru s potencijalnim novim sponzorima.

Nakon dvije godine pretežno crne boje u eri McLaren Honde, ove godine McLaren se odlučio za kombinaciju narančaste i crne boje, u godini koja se pokazala kao posljednja s Hondom budući da će od 2018. koristiti Renaultove motore.

Navijači su hvalili potpuno narančasti Indycar bolid s kojim je Alonso nastupio na ovogodišnjem izdanju 500 milja Indianapolisa, ali izvršni direktor Zak Brown kaže da momčad još uvijek nije odlučila.

“Počinjemo razmatrati dizajne bolida,” rekao je Brown.

“Mislim da navijači žele papaya narančastu.”

“Kad smo nastupali na Indycaru imali smo nevjerojatan broj reakcija tipa ‘molim vas učinite svoj F1 bolid takvim’ tako da čekamo odluke još nekoliko sponzora koje bi mogle diktirati kako će bolid izgledati.”

“Ali ne bih otpisao narančastu.”

Alonso McLaren Honda Andretti Foto F1fanatic

Brawn je odbacio mogućnost da bi McLaren mogao doživjeti potpunu promjenu vizualnog identiteta kao što je Force Indija ove godine postala ružičasta zbog naslovnoga sponzora BWT.

“Imamo svakakve dizajne u igri, ali moramo vidjeti gdje ćemo smjestiti neke sponzore i to će donekle diktirati dizajn,” rekao je Brown.

“Željeli bismo zadržati nešto narančaste, mislimo da je to dio našega identiteta.”

“Ali mi smo komenrcijalna tvrtka. Ružičasta bi, doduše, bila malo previše ekstremna.”

“Imamo puno prostora za naše partnere, vrlo sam ohrabren aktivnostima koje imamo u tom području i definitivno iščekujem neke nove partnere za iduću godinu.”

“Naslovni sponzor vam ne daje korist kao u drugim serijama, mi razmišljamo o više jakih partnera i trebali bismo ih imati za iduću godinu.”

McLaren se trenutno nalazi na devetom mjestu u poretku konstruktora.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Brawn – ‘Ferrari neće okrenuti situaciju preko noći’

Bivši Ferrarijev tehnički direktor Ross Brawn kaže da Ferrari neće tako lako okrenuti tren…