Trećeplasirana momčad prošlogodišnjega F1 prvenstva McLaren ove godine želi biti konkurentna od prve utrke unatoč velikim promjenama koje obuhvaćaju promjenu pogonske jedinice i novoga vozača Daniela Ricciarda koji će imati samo dan i pol u novom bolidu.

McLaren se vraća Mercedesovim pogonskim jedinicama koje je posljednji puta koristio 2014. nakon vrlo uspješne posljednje dvije sezone s Renaultom koje su završili na trećem (2020.) i četvrtom (2019.) mjestu, a Carlosa Sainza zamijenit će Daniel Ricciardo.

Momčad iz Wokinga tako će opet imati pobjedničkoga vozača nakon dvije sezone sa Sainzom i Norrisom, a unatoč promjeni pogonske jedinice i novom vozaču žele biti konkurentni od prve utrke u Bahrainu.

“Naš cilj je jasan,” rekao je šef momčadi Seidl.

“Do prve utrke imamo plan za integraciju Mercedesove pogonske jedinice i Daniela. Želimo biti što je moguće konkurentniji od prve utrke sezone.”

“Imamo vrlo talentiranu momčad, vrlo posvećenu momčad s puno iskustva. Naše kolege iz Brixwortha [Mercedesovo sjedište razvoja pogonskih jedinica] također su vrlo iskusni, kao i Daniel.”

“Svjesni smo izazova. Istovremeno, sigurni smo da ćemo uspjeti savladati te izazove tijekom zime i da ćemo biti u dobroj formi na prvoj utrci.”

McLaren će prelaskom na najbolju pogonsku jedinicu u Formuli 1, čije se prednosti ne odnose samo na snagu motora, profitirati po pitanju performansi, ali će zbog promjena koje moraju napraviti na bolidu morati potrošiti razvojne tokene na te modifikacije, za razliku od drugih momčadi koje će ih moći potrošiti na razvoj drugih područja.

Također, neke momčadi poput AlphaTaurija i Racing Pointa dobit će novi stražnji ovjes od Red Bulla i Mercedesa iz 2020. (ove godine koristili su ovjes iz 2019.) bez da će na to morati potrošiti tokene.

“Ali to smo prihvatili, i dalje smo zadovoljni kompromisom.”

“Glavni fokus s Danielom nam je integracija na tehničkim i sportskim područjima. Istovremeno, imamo plan za njegovu integraciju kao člana momčadi u komunikaciji, marketingu i poslovnim procesima.”

“Cilj nam je da se osjeća kao kod kuće što je prije moguće.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes zadovoljan novim aero paketom, donijet će još manjih poboljšanja

Glavni tehnički direktor Mercedesove F1 momčadi James Allison kaže da su zadovoljni napret…