McLarenov vozač Stoffel Vandoorne kaže da njegova momčad s novim dobavljačem motora Renaultom ima bliži odnos nego što su ikad imali s dosadašnjim dobavljačem Hondom.

Nakon tri teške godine za McLaren i Hondu, uoči ove sezone došlo je do razlaza između dvaju strana pa je McLaren nastavio s Renaultom, a Honda s Toro Rossom.

I dok je Honda iznenadila sa savršenom pouzdanošću svoje pogonske jedinice RA618H, McLaren je neugodno iznenadio serijom kvarova na novom MCL33 koji je ovoga tjedna imao samo jedan produktivan dan.

McLaren je na presezonskim testiranjima odvozio najmanje krugova od svih momčadi iako tvrde da nije riječ o velikim problemima.

“Dosad je sve išlo jako dobro, mislim da su McLaren i Renault možda bliži nego što smo ikad bili s Hondom jer su nam sličniji po kulturi,” rekao je Vandoorne koji je jučer odvozio 151 krug.

“Odnos je vrlo otvoren, ako netko pogriješi, druga strana ne krivi. Ako postoje problemi, Renault brzo pronađe rješenje.”

“Možda nam je ova promjena bila potrebna kako bi cijela momčad dobila vjetar u leđa, imali smo vrlo pozitivan test unatoč problemima.”

“Svi imaju pozitivan osjećaj u vezi nove sezone i to je važno za našu motivaciju.”

“Naravno da su neke momčadi jako brze, ali ne mislim da su Ferrari i Mercedes naše mete za ovu sezonu.”

“Moramo se svugdje poboljšati, ovo je sport u kojem nijedna momčad ne prestaje tražiti poboljšanja.”

McLaren je danas imao ukupno peti problem ovoga tjedna zbog kojega su morali stati na stazi, a Alonsu je momčad danas ponovno morala promijeniti motor.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel se nada da će Mercedesu dosaditi pobjeđivati

Sebastian Vettel smatra da Ferrari mora raditi bolje, a ne više ukoliko želi dostići uspje…