Šef McLarenove F1 momčadi Andreas Seidl vjeruje da je Carlos Sainz na prošloj utrci u Turskoj još jednom pokazao svoje kvalitete zbog kojih ga je Ferrari odlučio dovesti u svoju momčad iduće sezone nakon petoga mjesta u skliskim uvjetima na Istanbul Parku.

Norris i Sainz kvalificirali su se na 11. i 13. mjesto u kišnim uvjetima u Turskoj, ali su zbog kazni za nepoštivanje žutih zastava (Norris) i ometanje drugoga vozača (Sainz) startali tek 14. i 15.

Ali u kaotičnoj utrci Sainz je uspio završiti na vrlo dobrom petom mjestu, a Norris je završio osmi zbog čega je McLaren uspio zadržati korak s Racing Pointom koji im bježi pet bodova u borbi za treće mjesto.

Seidl je pohvalio Sainza i njegovu vožnju u teškim uvjetima i vjeruje da je još jednom pokazao zašto ga je Ferrari odlučio dovesti za iduću sezonu umjesto Vettela koji odlazi u Aston Martin, današnji Racing Point.

“Utrka poput ove samo je još jednom potvrdila kvalitetu koju Carlos ima,” rekao je Seidl.

“Znamo iz nekih utrka prošlih godina koliko voli te teške uvjete, voli mokre ili mješovite uvjete.”

“Znamo da je dobar u tim uvjetima i ima taj talent da zna odabrati pravi pristup po pitanju rizika. A uspjeva zadržati bolid na stazi i istovremeno napredovati u poretku. I to je velika prednost.”

“Također, korisno je kad vozač već neko vrijeme radi sa svojim inženjerom, svojim inženjerskim timom, jer u ovakvim uvjetima imate puno komunikacije između vozača i momčadi.”

“Osim toga, vidjelo se i Carlosovo iskustvo jer je važno ostati kratak u radio komunikaciji, miran, ali ujedno dovoljno jasan u objašnjavanju što se događa na stazi kako bi momčad mogla donijeti prave odluke.”

“On je sjajan vozač. Zato ga je Ferrari odlučio dovesti za iduću sezonu.”

“Također, jako volim njegov pristup, kako se nosi sa situacijama, zajedno s nama.”

“Potpuno je predan, jako motivirajući za cijelu momčad i to je ključ rezultata ove godine. Zaista se veselim posljednjim utrkama koje će odraditi s nama i nadam se da ćemo ga pobijediti iduće godine.”

Sainz je sedmi u poretku vozača sa 75 bodova i ima jedan bod više od momčadskoga kolege Norrisa.

2020 Portugal GP Bottas battle Sainz Photo McLaren

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Binotto ‘ne vidi razlog’ za promjene u Ferrariju nakon Mađarske

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto smatra da nakon više od pola sezone koju su obil…