McLaren se nada boljem nastupu u Austinu

Nakon razočaravajućeg vikenda u Japanu, McLaren se nada boljem nastupu i povratku u bodove u Austinu koji im konfiguracijom puno više odgovara.

McLaren je ove godine često ulazio u Q3 i osvajao bodove, ali najbolji rezultat i dalje im je, kao i prošlegodine, peto mjesto koje je Alonso ove godine ostvario u Monaku.

Suzuka je, prema Buttonovim riječima, bila jedna od najgorih staza za McLaren, a Austin bi im konfiguracijom trebao puno više odgovarati.

“Nije tajna da na Suzuki nismo ostvarili rezultat koje smo željeli pa smo naporno radili kako bi pronašli prikladna rješenja kojima ćemo izbjeći ponavljanje sličnog scenarija,” rekao je McLarenov trkaći direktor Eric Boullier.

“Austin je brzo postao jedan od klasika u kalendaru sa sjajnom atmosferom i navijačima, a nadamo se da ćemo i ove godine publici pružiti sjajno utrkivanje.”

Button je prošle godine u Austinu završio šesti u promjenjivim uvjetima i vjeruje da će im konfiguracija staze koja uključuje i spore zavoje i snažna kočenja ići na ruku, za razliku od Suzuke.

“COTA je jedna od nekoliko staza koje se voze u smjeru suprotnom od kazaljke na satu i koja ima svega pomalo: brze zavoje, spore zavoje i snažna kočenja pa trebate bolid koji ima dobru ravnotežu željenih karakteristika, što je jedna od jakih strana našeg bolida,” rekao je Button.

“Bolid zaista morate pripremiti na sve! Za vozače je staza zabavna i nadam se da ćemo ostvariti bolji rezultat nego u Suzuki.”

Alonso je na prvoj utrci u Austinu 2012. bio na postolju za Ferrari, a prošle godine u McLarenu se oporavio nakon pucanja gume i završio 11.

“Ovo je utrka od koje nikad ne znate što očekivati, a prošle godine sam unatoč pucanju gume u drugom krugu nastavio pritiskati i probijati se kroz poredak,” rekao je Alonso.

“Vrijeme nas često iznenadi, a temperatura staze varira od sesije do sesije. Nadam se da ćemo rano pronaći dobre postavke i poboljšavati svoju brzinu kako vikend bude odmicao.”

McLaren je na posljednjih osam utrka bodove osvajao šest puta, a samo su u Rusiji i Maleziji u prvih deset završili i Alonso i Button.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Organizatori VN Nizozemske otkazali F1 utrku 2020.

Povratnička VN Nizozemske na stazi Zandvoort službeno je otkazana nakon što je inicijalno …