McLarenov šef momčadi Andreas Seidl ne vidi apsolutno nikakav razlog da Mercedes 2021. ne isporuči isti motor svojoj i njegovoj momčadi uoči ponovnoga ujedinjenja McLarena i Mercedesa.

McLaren je nakon tri teške sezone s Hondom prešao na Renaultove motore 2018. s kojima su počeli ostvarivati bolje rezultate i ove godine drže četvrto mjesto u poretku konstruktora, ali kako bi se momčad dugoročno oporavila i vratila u vrh poretka odlučili su se vratiti na Mercedes 2021.

Iako su se na kraju 2014. razišli s Mercedesom vjerujući da je nemoguće postati svjetski prvak ukoliko ste jedan od klijenata proizvođača motora, nakon gotovo šest godina McLaren je pod novim vodstvom promijenio mišljenje.

“Moj zadatak je biti vođa F1 momčadi i složiti ju što je moguće prije, da ima sve elemente za koje mislim da su potrebni da bi bili uspješni u budućnosti,” rekao je Seidl koji je bio ključan čovjek povratka na Mercedesove motore.

“To uključuje organizacijske stvari, infrastrukturu poput novoga zračnog tunela i odabir dobavljača pogonske jedinice koji je za nas važan korak.”

Hakkinen McLaren team Suzuka F1 1999 garage celebration Photo F1fanatic
Hakkinen slavi drugi uzastopni naslov prvaka nakon još jedne pobjede na Suzuki (31.10.1999.) Photo: F1Fanatic

“Mercedes je kao momčad s ovom pogonskom jedinicom jasno mjerilo u današnjoj Formuli 1. Najbolja stvar je imati isti pogon kao i najbolja momčad i onda se nećemo imati gdje sakriti.”

“Nemam apsolutno nikakvih briga da će McLaren biti tretiran jednako kao i Mercedesova tvornička momčad.”

Mercedes je posljednjih godina imao klijente koji im nisu bili ni blizu performansama osim Williamsa 2014. i 2015. koji je znao biti blizu vrha poretka na pojedinim utrkama poput VN Austrije 2014. i VN Velike Britanije 2015.

Ali s McLarenom koji se vraća Mercedes će prvi puta imati klijenta koji bi se sve češće mogao umiješati u borbu u vrhu.

Seidl je također uvjeren da odabir proizvođača motora godinu i pol prije početka sezone 2021. nije rizik jer se pravila za motore neće mijenjati.

“Kako pravila ostaju ista, vidimo konvergenciju [performansi] između proizvođača motora,” rekao je.

“Već sad vidimo da su puno bliže, što je dobro za nas kao neovisnu momčad koja nema svoj motor.”

Hakkinen McLaren MP4-13 Monaco GP F1 1998 FOto McLAren

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Nova konfiguracija Paul Ricarda momčadi će prisiliti na korištenje manje downforcea

Najavljene promjene na konfiguraciji staze Paul Ricard prisilit će momčadi da koriste manj…