Četvrtoplasirana momčad prvenstva McLaren na posljednjoj će utrci sezone koristiti poseban dizajn bolida koji uključuje umjetnički rad povezan s kampanjom njihovoga sponzora Vuse.

Novi dizajn zadržava papaya narančastu kao glavnu boju bolida, ali i umjetnički rad umjetnice Rabab Tantawy iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji se nalazi na prednjem krilu, bočnom dijelu šasije, bočnim stranicama i pokrovu motora.

Nove boje McLaren je otkrio na posebnom događaju u utorak navečer u Abu Dhabiju i posljedica su kampanje njihovoga sponzora Vuse pod nazivom ‘Driven by Change’ (vođeni promjenom).

Vuse želi pružiti priliku novim nadolazećim umjetnicima iznad 25 godina koji još nisu stekli svjetsku reputaciju za svoj rad, a umjetnički rad na McLarenovom MCL35M, koji će momčad koristiti u petak u Abu Dhabiju, nastao je u suradnji Tantawy i automobilskoga dizajnera Davidea Virdisa.

“Uzbuđeni smo spojiti svjetove umjetnosti i motorsporta na zapanjujući način, uz umjetnički rad Rabab Tantawy na našim trkaćim bolidima na VN Abu Dhabija,” rekla je šefica marketinga McLarena Claire Cronin.

“Zajedno uz Vuse, Driven by Change jedinstvena je prilika da iskoristimo svoju globalnu pozornicu kako bismo dali potporu nadolazećim talentima i neotkrivenim kreativcima.”

Ovo je druga promjena vizualnoga identiteta McLarena nakon VN Monaka kada su imali retro dizajn bolida u Gulfovim bojama.

2021 Abu Dhabi GP McLaren Racingx Vuse Livery Studio Photo McLaren
Photo: McLaren
2021 Abu Dhabi GP McLaren Racingx Vuse Livery Studio front side shot Photo McLaren
Photo: McLaren
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Monako 2002. – Coulthard i McLaren zadali jedini poraz u sezoni Ferrariju F2002

David Coulthard na današnji je dan 2002. ostvario prvu i jedinu pobjedu za McLaren te sezo…