McLaren je u Španjolsku donio veliki paket aerodinamičkih poboljšanja, a najveća promjena svakako je novi nos koji kombinira različita rješenja suparničkih momčadi u jednu novu, dosad neviđenu interpretaciju.

McLaren je obećao velike promjene na bolidu za petu utrku sezone u Španjolskoj, a novi nos tek je prošli mjesec prošao FIA-ine sigurnosne testove i spreman je za korištenje. Nos ima središnji kanal poput Red Bulla koji je to rješenje koristio od prošle godine, ali McLarenovo rješenje ima po još dva manja kanala sa svake strane.

Bočnim kanalima zrak putuje dugim usmjerivačima zraka po uzoru na Mercedes koji zračnu struju usmjeravaju prema aerodinamičkim elementima koji strše ispod šasije i koji vode prema početku podnice.

McLaren MCL33 F1 2018 new radical nose 4 Photo McLaren

Ovim rješenjem McLaren je odbacio višestruko prorezane nosače prednjega krila koje su ove godine kopirale brojne momčadi poput Ferrarija, a još jedna karakteristika novoga nosa su i uzdužni rubovi na prednjem dijelu nosa gdje je on najuži.

Između tih uzdužnih rubova i samoga nosa zrak može prolaziti i putovati prema ostalim aerodinamičkim elementima iza prednjih kotača, a na mjestu gdje završavaju nalaze se novi nosači FOM-ovih kamera.

McLaren je temeljito doradio i druge aerodinamičke elemente koji s novim nosom dobivaju drukčiju zračnu struju, a prvi slobodni treninzi u Barceloni McLarenu će dati indikaciju kako zaista radi novi paket.

McLaren MCL33 F1 2018 new radical nose Photo McLaren

McLaren MCL33 F1 2018 new radical nose 3 Photo McLaren

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rezultati prvoga testa F1 bolida za 2021. ‘iznad očekivanja’

FIA i Formula 1 testirali su 50%-tni model novoga F1 bolida za 2021. u zračnom tunelu kako…