McLaren i u Rusiji nastavlja s aerodinamičkim razvojem svoga MCL32 pa su ovoga puta donijeli dvije inačice prednjega krila kako bi ih usporedno testirali na stazi Sochi International Street Circuit.

Staza u Sochiju ima srednje downforce zahtjeve zbog pretežno sporih zavoja, uz iznimno brzi treći zavoj, i vrlo dugih pravaca koji zahtjevaju što niži otpor zraka kako bi bolidi postizali dovoljno veliku brzinu.

McLaren posebno mora paziti na otpor zraka svoga bolida zbog velikoga deficita snage Hondine pogonske jedinice, a u Rusiju su donijeli dvije inačice krila od kojih je jedna prilagođena kako bi se smanjio otpor zraka.

Prednje krilo za niže downforce zahtjeve

Krilo za niže downforce zahtjeve ima odrezani gornji element kao i nešto tanji susjedni element kako bi se smanjio otpor zraka i promijenio način na koji završeci krila stvaraju vrtložne zračne struje.

Prednje krilo koje su koristili u Bahrainu (sasvim gore i ispod) ima veću površinu gornja dva elementa koji nisu tako naglašeno izrezani.

Oba krila imaju po šest elemenata u dijelu bližem središnjoj, 50 cm širokoj neutralnoj sekciji, a rubni dijelovi sastoje se od sedam elemenata (istaknuti narančasto na slici ispod) koji služe kako bi se stvorili snažni vrtlozi koji pomažu usmjeriti zračnu struju oko turbulentnih prednjih kotača.

Na sasvim gornjoj slici možete vidjeti izgled rubnih dijelova gledano sa strane gdje su vidljiva dva horizontalna krilca usmjerena prema gore koja stvaraju manju količinu downforcea i pomažu usmjeriti zračnu struju iznad prednjih kotača.

Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Monako 2017. – Vettel kroz boks prestigao Raikkonena u dvostrukoj pobjedi Ferrarija

Sebastian Vettel na današnji je dan 2017. slavio na VN Monaka u kojoj je kroz boks prestig…