McLaren u Sochi donio dvije ina─Źice prednjega krila

McLaren i u Rusiji nastavlja s aerodinami─Źkim razvojem svoga MCL32 pa su ovoga puta donijeli dvije ina─Źice prednjega krila kako bi ih usporedno testirali na stazi Sochi International Street Circuit.

Staza u Sochiju ima srednje downforce zahtjeve zbog prete┼żno sporih zavoja, uz iznimno brzi tre─çi zavoj, i vrlo dugih pravaca koji zahtjevaju ┼íto ni┼żi otpor zraka kako bi bolidi postizali dovoljno veliku brzinu.

McLaren posebno mora paziti na otpor zraka svoga bolida zbog velikoga deficita snage Hondine pogonske jedinice, a u Rusiju su donijeli dvije ina─Źice krila od kojih je jedna prilago─Ĺena kako bi se smanjio otpor zraka.

Prednje krilo za ni┼że downforce zahtjeve

Krilo za ni┼że downforce zahtjeve ima odrezani gornji element kao i ne┼íto tanji susjedni element kako bi se smanjio otpor zraka i promijenio na─Źin na koji zavr┼íeci krila stvaraju vrtlo┼żne zra─Źne struje.

Prednje krilo koje su koristili u Bahrainu (sasvim gore i ispod) ima veću površinu gornja dva elementa koji nisu tako naglašeno izrezani.

Oba krila imaju po ┼íest elemenata u dijelu bli┼żem sredi┼ínjoj, 50 cm ┼íirokoj neutralnoj sekciji, a rubni dijelovi sastoje se od sedam elemenata (istaknuti naran─Źasto na slici ispod) koji slu┼że kako bi se stvorili sna┼żni vrtlozi koji poma┼żu usmjeriti zra─Źnu struju oko turbulentnih prednjih kota─Źa.

Na sasvim gornjoj slici mo┼żete vidjeti izgled rubnih dijelova gledano sa strane gdje su vidljiva dva horizontalna krilca usmjerena prema gore koja stvaraju manju koli─Źinu downforcea i poma┼żu usmjeriti zra─Źnu struju iznad prednjih kota─Źa.

U─Źitaj jo┼í iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji ─çe komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Renault i Force India pokazali trostruka T-krila

Renault i Force India posljednje su mom─Źadi, uz Red Bull, koje su predstavile svoje interp…