Šef McLarenove F1 momčadi Andreas Seidl upozorava svoju momčad da ovogodišnji uspon u performansama i poretku konstruktora ne znači da će i iduće godine moći računati na takav korak budući da su ispred njih vodeće tri momčadi koje imaju veliku prednost ispred svih ostalih.

McLaren je ove godine ostvario najbolji plasman na kraju sezone od 2012. i na prošloj utrci u Brazilu osigurao četvrto mjesto u poretku konstruktora sjajnim trećim mjestom za Sainza što im je prvo postolje od VN Australije 2014.

Time su uspjeli pobijediti svoga dobavljača motora Renault koji je prošle godine završio četvrti, a 2020. žele smanjiti zaostatak za vodeće tri momčadi iako su svjesni da to neće biti jednostavno.

“Imamo visoke ciljeve i srednjeročno želimo zatvoriti zaostatak za najbolje tri momčadi i boriti se za postolja i pobjede,” rekao je šef momčadi Andreas Seidl.

“Istovremeno moramo biti realni oko toga što je ostvarivo iduće godine. Imamo puno poštovanja prema vodećim momčadima i onome što rade.”

“Ali isto tako želim se pobrinuti da unutar momčadi imamo poštovanje prema svim momčadima s kojima se borimo jer se svi žestoko trude iz godine u godinu.”

“Važno je ostati skroman, raditi i ne zanositi se s korakom koji bismo mogli napraviti iz godine u godinu. Moramo nastaviti raditi kako bismo bili bolji kao momčad.”

“Moramo razviti bolji bolid, razvijati svoje procese i medotologije. Moramo sastaviti sve dijelove slagalice idućih mjeseci i godina što je važno kako bismo se opet vratili na vrh.”

“Sigurno da će nam pravila za 2021. pomoći, posebno ograničenje budžeta, ali tri vodeće momčadi i dalje će biti ispred nas, oni su tu jer rade bolji posao.”

“Ne postoji automatski mehanizam koji će nas dovesti na njihovo mjesto.”

McLaren F1 2021 render F1 Concept October 31st front left view Photo McLaren Twitter

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Emilije Romagne 2021. – Vozači koristili svih pet komponenti guma

Vozači su na vrlo sadržajnoj VN Emilije Romagne koristili svih pet komponenti Pirellijevih…