McLarenov CEO Zak Brown kaže da bi bio iznenađen da iduće godine jedna momčad bude dominantna i vjeruje da će borba u vrhu poretka biti izjednačenija nego prošlih nekoliko sezona.

Dugonajavljivana nova tehnička pravila napokon se uvode 2022. nakon što su odgođena za jednu sezonu zbog pandemije koronavirusa, a ograničenje budžeta, koje je na snazi od 2021., trebalo bi dovesti do izjednačenije situacije po pitanju odnosa snaga.

Mercedes je ove godine osvojio osmi uzastopni konstruktorski naslov, ali nakon velike borbe s Red Bullom koji je s Verstappenom osvojio vozački naslov iako su dvije najjače momčadi bile klasa za sebe u odnosu na ostatak poretka.

“Bio bih jako iznenađen da iduće godine bude dosadno s novim bolidima, mislim da ćemo imati neke pobjednike i gubitnike, ali i neka iznenađenja,” rekao je Brown za Motorsport Week.

“Bio bih iznenađen da bude neka dominacija. Možda će neka momčad biti dominantna manji period vremena, kao Brawn kad su otkrili nešto 2009. Ali mislim da s ograničenjem budžeta možete osjetiti tenzije pod kojima se momčadi nalaze.”

“Bio bih iznenađen da se sve momčadi ne nastave međusobno približavati. Moje nade za Abu Dhabi [posljednju utrku sezone] su da se tri ili četiri bolida natječu za prvenstvo, mislim da je to konačni cilj.”

“Mislim da je ove sezone bilo spektakularno i nadam se da će novi dizajn bolida i aero paket biti samo dio budućnosti.”

Glavni izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali vjeruje da će u slučaju da neka momčad bude jača u početku ostale momčadi brzo uhvatiti korak.

“Jasno je da bi u sezoni s novim pravilima i ograničenjem budžeta razlike između bolida u početku mogle biti veće nego što ljudi možda očekuju,” rekao je Domenicali.

“Ali jednako sam siguran da će ograničenja vezana uz pravila dovesti to bržega smanjenja tih razlika, ako do njih dođe.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclerc ostao najbrži i na drugom treningu, Ferrari ispred Red Bulla

Charles Leclerc ostao je najbrži i na drugom slobodnom treningu na svojoj domaćoj utrci u …