McLarenov tehnički direktor James Key smatra da će većina momčadi vratiti izgubljene performanse zbog promjene pravila uoči ove sezone i da još uvijek postoji dosta potencijala u trenutnim pravilima.

Uoči velike promjene pravila za 2022. FIA i Formula 1 uveli su nekoliko manjih promjena za 2021. koje uključuju smanjene dimenzije podnice ispred stražnjih kotača, kraće pregrade difuzora i ograničene dimenzije usisnika za hlađenje kočnica.

Promjene su trebale dovesti do gubitka oko 10% downforcea, ali kako momčadi već mjesecima rade na novom konceptu uspjeli su nadoknaditi većinu gubitaka koji su u početku bili ogromni.

“Promjene su imale učinak u smislu da su zaustavile brzi razvoj ovih bolida i to nam je i trebalo za ovu dodatnu godinu s ovim pravilima,” rekao je Key.

“Ali i dalje postoji puno razvojnoga potencijala na ostatku bolida.”

“Moja procjena je da će do početka sezone većina nadoknaditi sve gubitke. Bilo da je riječ o prvoj specifikaciji bolida ili nekoj drugoj, teško je reći, ali mislim da još nisu nadoknadili 100%.”

“Naša prva specifikacija je to donekle uspjela, a prva trkaća specifikacija, koja je još uvijek u procesu definicije, nadoknadit će još jedan dio.”

“Tako da vam trenutno ne mogu dati brojke u smislu gdje ćemo biti na prvoj utrci. Ali riječ je o nekoliko postotaka razlike, a ne o 110% [prošlogodišnjih performansi], recimo to tako.”

“Bio je to pravi izazov koji je tražio nova razmišljanja jer su geometrije nametnute pravilima jedinstvene i nismo ih susretali u prošlosti.”

“Te promjene vam uzimaju downforce sa stražnjega kraja i prisiljavaju vas da smanjite nešto downforcea i naprijed kako biste uravnotežili bolid tako da je riječ o globalnom smanjenju downforcea.”

Povratak izgubljenih performansi trebao bi značiti da će bolidi ove godine biti podjednako brzi po krugu kao i prošle, ali da ipak budu sporiji pobrinuo se Pirelli koji je nakon dvije godine korištenja istih guma pripremio čvršću i težu specifikaciju svojih guma koje bi trebale biti oko sekundu sporije po krugu i koje su vozači isprobali krajem prošle godine.

Razlog je činjenica da su se Pirellijeve gume iz 2019. sve teže i teže nosile sa sve većim opterećenjima koje su na njih stavljali sve brži bolidi iz 2020., što je dovodilo do pregrijavanja i pucanja guma na VN Velike Britanije.

2021 McLaren MCL35M Mercedes launch studio front view frontal Photo McLaren

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel i Stroll isprobali novi Aston Martin AMR21

Sebastian Vettel i Lance Stroll odvozili su prve krugove u novom Aston Martinovom F1 bolid…