McLarenovi vozači Carlos Sainz i Lando Norris zadovoljni su što su izvukli maksimum iz performansi svoga MCL35 koji je cijeloga vikenda izgledao konkurentno, a šef momčadi Andreas Seidl vjeruje da mogu osvojiti dobre bodove u borbi za treće mjesto u poretku konstruktora.

Portimao je cijeloga vikenda predstavljao veliki izazov za vozače i momčadi zbog svoje konfiguracije i novoga asfalta s niskim prijanjanjem, a McLaren je nastavio eksperimentirati s dijelovima novoga aero paketa kojega su krenuli uvoditi prije dvije utrke u Rusiji.

U Portugalu su oba McLarena imala novi nos po uzoru na Mercedes i Renault te nove usmjerivače zraka iza prednjih kotača, a čini se da su uspjeli izvući više performansi iz novoga paketa nego na prošloj utrci na Nurburgringu kada se Sainz jako mučio s novim paketom.

“Teške kvalifikacije, pomalo sam se mučio s bolidom ovoga vikenda zbog teških uvjeta prijanjanja i vjetra, ali možda ne toliko kao neki drugi jer smo odradili dobar posao,” rekao je Norris koji je bio samo 0.005 s sporiji od Sainza u Q3.

“Nisam imao dobar balans cijeloga vikenda i zato smo se mučili, ali mislim da smo izvukli najviše što smo mogli i imamo konkurentan bolid. Možda da smo imali drugu priliku smo mogli ići brže, ali bilo je teško sastaviti krug zbog prometa.”

“Veselim se utrci u kojoj ćemo se boriti za bodove.”

Lando Norris, McLaren MCL35 leads Carlos Sainz, McLaren MCL35

“Izazovne kvalifikacije u kojima smo pokušavali shvatiti gume, a bilo je posebno teško zbog vjetra koji je pojačavao iz sesije u sesiju,” rekao je Sainz.

“U odnosu na Q2 smo bili sporiji jer su se uvjeti promijenili. Bez obzira na to, uspjeli smo proći s oba bolida u Q3 što je dobar rezultat za momčad. Nismo u lošoj poziciji za utrku i pokušat ćemo donijeti maksimalan broj bodova.”

Seidl je zadovoljan performansama svojih vozača koji su osigurali četvrti startni red za McLaren.

“Vozači i momčad izvršili su plan jako dobro i još jednom osigurali da imamo oba bolida u Q3,” rekao je Seidl.

“Cijeloga vikenda smo konkurentni i start sa sedme i osme pozicije drži nas u borbi s našim izravnim suparnicima za treće mjesto u poretku konstruktora.”

“U utrci ciljamo osvojiti bodove s oba bolida i veselimo se uzbudljivoj utrci na ovoj sjajnoj stazi Portimao.”

BORBA ZA TREĆE MJESTO

3. Racing Point/Mercedes 120   8 -1 18 2 14 22 3 16 10 12 16
4. McLaren/Renault 116   26 13 2 10 2 9 6 30 8 10
5. Renault 114   4 4 4 20 4 23 12 12 16 15
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes zadovoljan novim aero paketom, donijet će još manjih poboljšanja

Glavni tehnički direktor Mercedesove F1 momčadi James Allison kaže da su zadovoljni napret…